L’Ajuntament estudia com solucionar la saturació dels contenidors a les urbanitzacions

13902085_10201874136291387_1450644282_o
Fotodenúncia dels contenidors de l’avinguda Gayarre, a Comte de Sert

L’Ajuntament esta buscant una solució a l’habitual saturació dels contenidors, tant soterrats com de superfície, de les urbanitzacions, tal i com es veu a diverses fotodenúncies rebudes per 772.cat i com reconèixen des de la regidoria de Medi Ambient.

Publicitat

La problemàtica, detectada des de principis d’estiu, arriba després que el consistori hagi reduit la freqüència de pas del camió de les escombraries per les urbanitzacions, que abans passava un cop cada dia i ara passa cinc dies a la setmana, tots excepte dimarts i dijous.

Des del consistori apunten que aquesta reducció busca “racionalitzar” el servei de recollida d’escombraries i adaptar-lo a les necessitats de cada zona, evitant buidar contenidors “que es troben al 20% de la seva capacitat”, segons indica el regidor, Enrico Martinelli.

Publicitat

Segons explica el regidor, l’acumulació de residus a l’exterior del contenidors es deu, la majoria de vegades, a que s’hi aboquen bosses que, o per tamany o pel defecte de disseny que arroseguen els nous contenidors des que es van instal·lar, queden encallades a la boca inutilitzant el dispositiu o per l’acumulació de residus voluminosos a l’exterior.

13902011_10201874146891652_1026942003_o
Fotodenúncia dels contenidors del carrer Mestre Morera, a Comte de Sert

Els problemes tècnics, que des del consistori recorden que ja hi eren quan es va començar la renovació dels contenidors a finals del darrer mandat, s’han intentat solucionar amb contenidors per a brossa inorgànica de boca grossa –com els que fins ara hi havia per al paper– i amb petites modificacions als contenidors. A aquestes problemes, però, s’hi ha sumat l’avería del camió de recollida, i un problema tècnic amb els contenidors de Can Santeugini, que va obligar a aturar la recollida a l’urbanització durant dos dies.

Pel que fa als objectes voluminosos, Martinelli reconeix que la via principal és conscienciar més a la gent, tot i apuntar que la gran majoria de la població ja té clar que aquests elements s’han de portar a la deixalleria o es pot trucar per que els passin a recollir. En aquest sentit, estudien potenciar el servei de recollida a domicili per que pugui recollir amb rapidesa els voluminosos abandonats.

13962483_10208576805431041_2631057575267061538_n
Imatge de voluminosos abandonats a Comte de Sert. La fotografia la va publicar l’AAVV de Can Campanyà, que esta fent un seguiment de les incidències

Segons el regidor, “la freqüència de pas no solucionarà l’abandonament de voluminosos ni l’obturament” però apunta que s’estan modificant els horaris de recollida en funció de les necessitats que es detecten. Un exemple n’és el carrer Palmera, a Can Costa, on “els contenidors no donen l’abast ni amb una recollida diària”, pel que s’hi han destinat dues cada dia entre setmana i una els dissabtes i diumenges. Altres punts amb situacions similars que estan estudiant d’ampliar la freqüència és a l’avinguda Gayarre, a Comte de Sert, al passeig de la Masia, a Costablanca, i al carrer Olivar, al nucli urbà, on tot i no haver-se reduit la freqüència de pas per la quantitat de veïns, sí que arriben a fregar el màxim de capacitat.

Tot i que la reducció de la freqüència de pas ha coincidit amb les vacances, el regidor apunta que amb la fi d’aquestes no tornarà la freqüència de recollida anterior, ja que volen seguir  adaptant-la segons les necessitats que detectin. “Estem fent un estudi acurat de les necessitats però anar a recollir un contenidor que esta al 20% de capacitat és llençar els diners.

Publicat el 12 d’agost de 2016 a les 10:00 per Vicenç Moliné