L’Ajuntament estrena pàgina web

Captura d'imatge de la nova web municipal
Captura d’imatge de la nova web municipal

L’Ajuntament ha estrenat avui la nova pàgina web municipal. El canvi, després de preparar-se durant mesos, s’ha realitzat durant el dia d’avui malgrat que segons com s’escriu la direcció, a primera hora de la tarda encara apareixia la pàgina web antiga.

Publicitat

La substitució de la pàgina web antiga, inaugurada fa cinc anys, permetrà al consistori comptar amb una plataforma online on desenvolupar les eines d’administració electrònica, una de les apostes de l’equip de govern. Segons ha afirmat el regidor de Comunicació, Martí Ribas, es tracta d’un “canvi de generació” pel que fa a pàgines web.

Tot i que en un primer moment només es podran fer els tràmits que ja permetia l’anterior web, la intenció és aprofitar les possibilitats de la nova pàgina per incorporar-ne de nous. En aquesta línia, el regidor de Serveis, David Vidal, va anunciar al Ple d’ahir que es contractarà un cap per l’àrea d’Informàtica amb l’objectiu de fer possible la realització de tràmits de forma telemàtica.

Publicitat

La nova web, però, també suposa un canvi a nivell organitzatiu per l’àrea de Comunicació, que passarà a gestionar íntegrament la web. Fins ara, la web era administrada en part per l’equip de Comunicació però en molts casos, no podia fer més que demanar a l’empresa que gestionava la web que apliqués els canvis o les actualitzacions que s’havien de fer.

La nova web també suposarà una renovació d’imatge amb una presentació “molt més diàfana dels continguts”, segons ha explicat el regidor. Això es tradueix en uns menús nous però també en una versió mòbil, la integració de serveis com la geolocalització o les xarxes socials i la possibilitat de publicar-hi videos.

L’anterior pàgina web va ser suspesa en quant a transparència per la Universitat Autònoma de Barcelona, que va concloure que només complia el 32% del decàleg de bones pràctiques elaborat per analitzar webs municipals. La nova web, però, no passarà l'”exàmen” fins a l’any vinent ja que l’anàlisi es realitza a principis d’any.

Publicat el 1 d’abril de 2014 a les 19:00 per Vicenç Moliné 

Author: Vicenç Moliné