L’Ajuntament, en contra del pas d’una nova MAT per Castellbisbal

Zona per on el projecte contempla el pas de la nova línea

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha posicionat en contra de la construcció d’una nova línea elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) per Castellbisbal, un projecte privat plantejat per l’empresa Forestalia per subministrar a l’àrea de Barcelona electricitat generada en parcs eminentment eòlics ubicats a l’Aragó.

Publicitat

El projecte, que preveu la construcció d’una MAT de 400kv a través de la Catalunya central i amb final a Rubí, es troba en exposició pública per part del Ministeri de Política Terriorial, concretament per al darrer tram entre Hostalets de Pierola i Rubí, que inclou el pas per Castellbisbal.

A Castellbisbal, Forestalia preveu instalar tres torres amb uns 1.200 metres d’extensió de cablejat, que creuarien procedents d’Ullastrell i en direcció a Rubí la zona nord-est del terme municipal, prop del creuament de carreteres que uneixen Can Santeugini, Castellbisbal i Terrassa.

Publicitat

La instal·lació d’aquesta línea s’ha tramitat en paral·lel a dues connexions més similars a aquesta, una per subministrar les comarques de Lleida i una altra també destinada a abastir la zona metropolitana de Barcelona però passant pel Penedès i arribant a Barcelona a través de Begues. Aquesta última línea, que hauria de passar pel Parc Natural de Collserola, ja ha rebut el rebuig de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La nova infraestructura va ser objecte de debat al Ple municipal del passat 25 d’octubre, que va aprovar per unanimitat una moció en contra d’aquest projecte, reclamant que s’aturi i qualsevol instal·lació d’una infraestructura d’aquesta mena es faci d’acord amb el territori.

“Les línies de Molt Alta Tensió formen part d’un model energètic obsolet fet a mida de les multinacionals, que contempla com a única possibilitat les grans infraestructures de generació i transport enlloc d’una producció distribuida i de proximitat”, apuntava la moció.

L’equip de govern, impulsors de la moció, va explicar al Ple municipal que a mitjans d’octubre es va celebrar una reunió amb l’alcalde, Joan Playà, la regidora de Medi Ambient, Glòria Martínez, i el regidor de Patrimoni Urbà, Joaquim Sardà, amb els responsables de l’empresa Jorge Samper i Felip Puig, exconseller de la Generalitat. En la reunió, els representants de Forestalia van exposar el projecte a l’alcalde i regidors i aquests els van traslladar el seu rebuig.

La resta de municipis afectats pel projecte, Rubí, Abrera, Esparraguera, Olesa de Montserrat, Hostalets de Pierola i Ullastrell també han mostrat el seu rebuig en una reunió celebrada el passat 10 de novembre.


  Share: