El consistori descarta que s’obri un Mercadona al costat de l’edifici de l’Ajuntament

Els terrenys on es va proposar la instal·lació dun Mercadona
Els terrenys on es va proposar la instal·lació dun Mercadona

L’Ajuntament de Castellbisbal va rebutjar la instal·lació d’un Mercadona als terrenys adjacents a l’edifici del consistori, de propietat municipal i a hores d’ara solars destinats a l’aparcament de vehícles.

Publicitat

Segons han explicat des del consistori, hi va haver dues aproximacions de la cadena de supermercats al consistori, primer durant el mandat de Conxi Llurba l’any 2011 i després, amb un projecte més concret després del canvi d’alcaldia. Ambdues propostes van rebre negatives de l’equip de govern, segons ha confirmat la regidora de Promoció Econòmica, Conxi Llurba.

Des de la companyia confirmen que fa dos anys van estudiar una proposta per obrir un supermercat en aquella ubicació, idea que segons Mercadona va sorgir d’una promotora que volia construir-hi els pisos de protecció oficial previstos pel POUM i que va oferir els baixos a la cadena de supermercats.

Publicitat

En aquest sentit, des de l’Ajuntament concreten que la oferta que els va arribar només incloïa el local per al Mercadona amb els fonaments i l’estructura preparada per a que en el futur s’hi poguéssin aixecar al damunt els pisos. Així mateix, recorden que el POUM no contempla la ubicació d’un supermercat en aquells terrenys.

Captura de pantalla de la cerca 'Mercadona Castellbisbal' a Google
Captura de pantalla de la cerca ‘Mercadona Castellbisbal’ a Google

Els rumors sobre l’arribada de Mercadona a Castellbisbal han estat habituals els darrers temps, fa poc alimentats pel fet que una cerca a Google de les paraules “Mercadona Castellbisbal” situa a Google Maps el supermercat als terrenys al costat de l’Ajuntament. Des del consistori ja han demanat a Google que es rectifiqui aquesta informació, que Mercadona assegura que no ha estat subministrada des de la companyia.

Preguntada pels motius de la negativa, Llurba reconeix que un supermercat d’aquestes característiques suposa un augment de l’oferta comercial fent més atractiu el municipi al mateix temps que genera llocs de treball. En aquest punt, però, és en el que la primera tinent d’alcaldia es mostra més crítica. “En primer lloc et prometen trenta i pico llocs de treball però quan el supermercat esta muntat i en funcionament, es queden en 20. D’aquests, la meitat acostumen a ser de treballadors d’altres Mercadona que per proximitat demanen el trasllat. Al final, crees uns 10 llocs de treball però quants en destrueixes en el comerç local?”, es pregunta la regidora.

En aquest sentit, recalca que el de Mercadona “no és el model de comerç i, en definitiva, de poble que volem”, apuntant que “un comerç local dóna de menjar a tota una familia, mentre que un salari del Mercadona no”. Sobre l’efecte dinamitzador de Mercadona en el comerç local, Llurba també es mostra crítica. “Volen sí o sí poder tenir un parquing per als seus clients. Un super amb pàrquing que permet comprar sense trepitjar el carrer no dinamitza el comerç local”, sentencia.

Tot això, a més, considerant que Mercadona es vulgui instal·lar en terrenys públics com ha plantejat fins ara. “Si troben un terreny privat i compleixen les normatives no tenim massa a dir”, apunta Llurba.

Des de Mercadona asseguren que a hores d’ara no hi ha res sobre la taula tot i que tenen constància que molts veïns de Castellbisbal van a comprar als supermercats de Sant Andreu de la Barca, Molins de Rei –obert fa menys de dos anys– i Rubí. A més, recorden que fins al 2003 van tenir un supermercat al carrer Jacint Verdaguer. El local, però, es va quedar petit i van decidir tancar-lo, generant una onada de queixes entre els consumidors, segons expliquen fonts de l’empresa. “Es van penjar pancartes i hem rebut correus i trucades demanant la reobertura”, expliquen.

Publicat el 22 d’abril de 2015 a les 9:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné