L’Ajuntament denuncia la gravació d’un video amb comentaris xenòfobs

L’Ajuntament de Castellbisbal ha denunciat a l’autor d’un video difós per Twitter on es critica el funcionament del departament de promoció econòmica amb comentaris xenòfobs. “S’ha portat el cas al Jutjat de Guàrdia per presumpte delicte d’odi, desordre públic i amenaces a agents de l’autoritat, així com per gravar imatges en dependències municipals sense permís”, apunta el consistori en un comunicat.

Publicitat

I és que el video, difós el passat divendres 7 de desembre, es va gravar el mateix dia a les oficines de promoció econòmica de l’Ajuntament de Castellbisbal, on l’autor va entrar càmera en mà. Allà, tot recorrent les instal·lacions, critica la feina dels responsables de la borsa de treball municipal acompanyant-ho de comentaris xenòfobs. En el video també es veu a la recepcionista de l’oficina, que li demana en diverses ocasions que pari de gravar, i a una altra treballadora del departament, que arriba just quan l’autor està a punt de marxar. L’autor, que cita el Twitter de VOX demanant ajuda en la difusió, acaba fent una crida als votants d’aquest partit assegurant que “això no ho podem permetre”.

“Des de l’Ajuntament de Castellbisbal volem condemnar rotundament qualsevol tipus de comportament i actitud de caire xenòfob i defensar els treballadors municipals davant de qualsevol tipus d’agressió, encara que es tracti, com és el cas, d’un fet aïllat i puntual, protagonitzat per una sola persona”, resa el comunicat difós per l’Ajuntament, que ho considera un “intent de criminalitzar la població immigrant del municipi, malmetent la convivència i la confiança entre els veïns i veïnes”.

Publicitat

Author: Vicenç Moliné