L’Ajuntament demana a Educació que Les Vinyes aculli cicles de formació dual

L'Institut-Escola Les Vinyes
L’Institut-Escola Les Vinyes

L’Ajuntament ha demanat al Director General de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Lluís Baulenas, que Les Vinyes aculli cicles de formació professional dual, aprofitant l’espai que quedarà disponible a mesura que desaparegui l’educació infantil i primària del centre.

Publicitat

Així ho ha confirmat Dolors Conde en ser consultada per aquest diari sobre la posició de l’Ajuntament respecte la decisió de convertir Les Vinyes en un institut dedicat exclusivament a l’educació secundària.

En aquest sentit, tot i assegurar que primer s’escoltarà i es recolzarà la posició que els professors i els pares i mares d’alumnes del centre adoptin en la reunió d’aquesta tarda, ha explicat que ja s’ha fet arribar a Baluenas una proposta per què Les Vinyes aculli cicles formatius.

Publicitat

La formació dual, inspirada en el sistema de formació professional alemany, permet l’aprenentatge de tasques amb un alt grau d’especialització combinant la formació al centre i a empreses que treballin amb aquests perfils professionals.

Tot i que no són exactament el mateix, l’IES Castellbisbal ja acull un cicle formatiu de grau mitjà especialitzat en sistemes microinformàtics i xarxes.

Publicat el 13 de novembre de 2013 a les 17:20 per Vicenç Moliné