L’Ajuntament deixa d’utilitzar herbicides per mantenir les voreres lliures de males herbes

L’Ajuntament ha decidit deixar d’utilitzar glifosat, un herbicida habitualment utilitzat per mantenir les voreres lliures de males herbes ja que ataca aquestes plantes sense perjudicar els arbres.

Publicitat

Deixar d’utilitzar aquest producte, com han fet molts altres ajuntaments després que ens els darrers anys es debatés sobre si les restes que deixa en els aliments poden resultar cancerígenes, provocarà que les voreres amb llambordes i escocells als arbres tornin a tenir males herbes.

“Tot i que no hi ha cap evidencia clara de que el glifosat sigui perjudicial per la salut, creiem que es feia servir d’una forma exagerada i que, per prudència, és necessari limitar-ne l’ús als llocs i moments on sigui estrictament necessari”, apunta el regidor de Medi Ambient, Enrico Martinelli.

Publicitat

El canvi, de fet ja es pot apreciar al carrer Castell del Benviure. El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament ha utilitzat aquest carrer com a banc de proves per valorar l’impacte de deixar d’utilitzar aquest producte en els escocells, al mateix temps que ha fet accions similars en zones de parcs infantils i a les zones de llambordes de l’avinguda Pau Casals.

Al Castell del Benviure, de fet, s’ha fet una prova pilot per valorar alternatives com deixar crèixer les herbes sense control o arrancar les més grans manualment amb personal de la brigada. Finalment s’ha optat per aquesta segona opció.

“Tot i que això suposarà un canvi visual en l’espai urbà, al que potser a alguns els hi pot no agradar, creiem que val la pena fer aquest canvi per reduir l’ús d’herbicides en espais on molt fàcilment pot entrar en contacte amb nens i animals domèstics”, resumeix Martinelli.

 

Publicat el 15 de maig de 2018 a les 9:00 per Vicenç Moliné