L’Ajuntament de Castellbisbal se suma al manifest dels ens locals per lluitar contra el coronavirus

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha sumat a manifest elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FCM i l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) amb l’objectiu d’unir esforços per tal de superar la situació actual, segons nota de premsa de l’Ajuntament.

Publicitat

El manifest demana mesures urgents per fer front a les necessitats de les famílies més vulnerables, prenent com a prioritaris la salut i  l’adequació de les infraestructures necessàries per fer front a aquesta pandèmia.

En una altra línia es demana que els Ajuntaments puguin disposar d’eines suficients per poder donar resposta a les famílies més vulnerables, als autònoms, així com a les petites i mitjanes empreses i el sector productiu, en general. “No podem permetre que algunes empreses i comerços no tornin a obrir”.

Publicitat

El manifest demana que els ajuntaments puguin anul·lar les mesures de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que limiten l’autonomia dels ajuntaments i que es pugui mobilitzar el superàvit del 2019 a més de “garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar a les noves necessitats que generarà̀ la crisi”, per tal d’activar les mesures i eines necessàries per superar aquesta situació d’emergència i donar resposta als diferents col·lectius i persones afectades.

D’altra banda, s’insisteix a la necessitat de què hi hagi un confinament estricte i que es treballi mantenint com a eix central la salut de les persones i en especial les més vulnerables al coronavirus. Al mateix temps, el manifest vol mostrar el suport i condol a totes aquelles persones que han perdut éssers estimats a causa del coronavirus i a totes aquelles que estan lluitant per superar el seu contagi des de les serves cases o des dels hospitals.

El manifest finalitza amb una especial menció cap als professionals que treballen en els serveis essencials i, molt especialment a tot el col·lectiu sanitari i d’emergències que es deixen la pell cada dia per fer front a aquesta crisi.