L’Ajuntament crearà una Zona de Baixes Emissions per a fumadors a l’Illa de Vianants

L’Ajuntament de Castellbisbal està decidit a eliminar totes les fonts d’emisió de fums de l’Illa de Vianants. Després de prohibir l’accès als vehicles privats fa un any i mig, el següent pas és prohibir fumar en els carrers del centre del nucli urbà.

Publicitat

Així, el consistori considera que, seguint el model de Barcelona, on a partir de l’1 de gener no podran circular els vehicles més contaminants, Castellbisbal liderarà la lluita contra la contaminació atmosfèrica. En aquest sentit, es vol crear una Zona de Baixes Emissions (ZBE) ampliada a l’Illa de Vianants, doncs s’eliminaran els fums generats pels tubs d’escapament així com els de cigarrets i altres productes derivats del tabac.

La mesura entrarà en vigor a mitjans de Gener i, durant els primers mesos, els agents cívics que fins ara repartien folletons als conductors que utilitzaven de forma incorrecta la Zona Taronja, demanaran als fumadors que apaguin les cigarretes i els repartiran tríptics sobre com deixar de fumar, en una campanya conjunta amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A partir del mes del mes de juliol, coincidint amb l’arribada de la calor, es començaran a utilizar mesures més contundents i la Policia Local estarà autoritzada a apagar amb pistoles d’aigua els cigarrets dels fumadors que incompleixin la normativa.

Publicitat

Des de la regidoria de Salut, en mans de la regidora de Junts per Catalunya Gemma Margarit, consideren que la prohibició de fumar és el següent pas lògic per fer l’Illa de Vianants més agradable per a tothom. “Amb la regulació de l’accès de vehicles hem recuperat molt espai per als vianants, especialment les famílies amb fills petits. No podem permetre que es converteixin en fumadors passius amb tots els perjudicis que això comporta”, apunta la regidora.

Publicat el 28 de desembre de 2019 a les 12:00 sense cap mena de rigor i amb declaracions inventades per Vicenç Moliné

 

Author: Vicenç Moliné