L’Ajuntament contractarà una empresa per agilitzar la tramitació de les llicències d’obres

L’Ajuntament de Castellbisbal contractarà una empresa externa per mirar d’agilitzar la tramitació de llicències d’obres i reduir el temps d’espera dels veïns entre que presenten la documentació i reben una resposta.

Publicitat

La intenció és que els tècnics externs d’aquesta empresa realitzin el filtratge previ de les llicències d’obres que es presenten per comprovar que inclouen tota la documentació necessària i que el projecte s’adapta i compleix amb l’ordenament urbanístic del municipi.

Segons fonts municipals, aquesta empresa funcionarà com “com a filtre, facilitant i avançant molt la feina que hauria de fer l’Arquitecta municipal”, que remarquen que sempre serà signarà els informes finals o bé demanant resolució d’esmenes. “El servei extern no assumeix tasques reservades al funcionari però col·labora en una feina prèvia complexa i que sovint endarrereix molt la tramitació de les llicències”, resumeixen des del consistori.

Publicitat

Aquest 2019 el departament d’Urbanisme gestionarà unes 500 llicències d’obres que, de mitjana, han estat tramitades cinc mesos després de ser presentades. Des de la regidoria consideren que és un termini “molt millorable per un servei de qualitat com volem donar”.

Es preveu que els serveis d’aquesta empresa tinguin un cost de 100.000 euros que s’han inclós en els pressupostos municipals per a l’any vinent aprovats al darrer Ple municipal.