L’Ajuntament contracta una infermera per donar suport als centres educatius del municipi

Els centres educatius de Castellbisbal compten des del passat 1 d’Octubre amb el suport d’una infermera contractada per l’Ajuntament, que s’encarregarà de vetllar i promocionar hàbits saludables dins de l’àmbit educatiu així com de fer cures i atenció immediata d’emergències com contusions o ferides i fer el control i seguiment de malalties cròniques de l’alumnat i administrar fàrmacs receptats pel metge.

Publicitat

La contractació d’aquest servei s’ha posat en marxa com a prova pilot durant aquest primer trimestre del curs escolar en horari lectiu, de 9.00 a 15.00 hores, i està finançat per l’Ajuntament després de rebre el vist-i-plau de la Generalitat. D’aquesta forma, Castellbisbal es converteix en el primer municipi català en incorporar una professional de la salut a tots els centres educatius públics, una figura habitual en altres països i que a Catalunya només es podia trobar en centres privats o concertats. De moment, la persona contractada a Castellbisbal, realitzarà la seva tasca de forma itinerant pels diversos centres del municipi.

La posada en marxa del servei coincideix amb l’inci de curs en plena pandèmia de Covid-19 i des del consistori apunten que la infermerà realitzarà “tasques de prevenció i de suport per fer la detecció precoç de casos” i serà “la referent de la comunitat educativa per a tots els dubtes que els puguin sorgir respecte a la Covid-19”. Tot i això, el seguiment dels casos seguirà sent responsabilitat de les direccions dels centres i l’equip de vigilància epidemiològica territorial, segons marquen els protocols establerts per la Generalitat.

Publicitat

“Fa temps que com a equip de govern pensem que la figura de la infermera escolar és necessària, però ara, en el context de pandèmia en què ens trobem, creiem que és un servei indispensable, que contribuirà a donar seguretat i tranquil·litat a les famílies, l’alumnat i a tot l’equip docent”, ha explicat la regidora d’Educació, Anna Obradors, en una nota difosa per l’Ajuntament.