L’Ajuntament contracta una empresa per intentar reduir el nou tribut metropolità

Ajuntament


L’Ajuntament de Castellbisbal ha contractat una empresa externa perquè revisi el padró de l’IBI del municipi i intentar reduir així els imports que els veïns i veïnes del poble han de pagar en concepte de tribut metropolità, el nou impost que l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha començat a cobrar aquesta tardor arrel de l’entrada de Castellbisbal a la Zona 1 del transport públic.

Publicitat

La idea de fons de la revisió, que abarcarà fins a l’any 2005, és establir una nova base de càlcul del tribut metropolità que permeti una rebaixa dels imports a pagar per la ciutadania.

La revisió del padró de l’IBI de Castellbisbal es farà a principis de l’any vinent i, un cop coneguts els resultats, el nou padró haurà de ser aprovat per l’AMB i no seria efectiu fins al pagament del tribut metropolità del 2020, segons ha informat l’Ajuntament.

Publicitat

La mesura adoptada pel consistori va en línia amb la d’altres ajuntaments com el de Sant Cugat, que va negociar amb l’Àrea Metropolitana un criteri diferent de còmput sobre el cadastre de l’utilitzat per l’AMB que va reduir la factura total per als veïns dels 6,9 milions d’euros que volia recaptar l’entitat inicialment a 4,2 milions.

En paral·lel, i davant les queixes de molts veïns i ajuntaments en una situació similar, l’AMB ha engegat una campanya de trobades informatives per explicar l’origen del tribut metropolità així com les funcions de l’AMB. Les trobades se celebraran al gener, amb dues reunions que es faran al nucli urbà i al centre cívic de Can Santeugini.