L’Ajuntament contracta el servei d’una app per que els veïns i veïnes puguin avisar la Policia Local

L’Ajuntament ha contractat el servei de Beesafe, una app per a mòbils pensada per que els usuaris puguin alertar directament a la Policia Local en cas de robatoris o presència d’estranys en domicilis.

Publicitat

L’aplicació permet “enviar avisos d’emergència que arribaran als agents policials en només 15 segons i sense necessitat de fer una trucada de veu”, segons ha anunciat el consistori. Un cop reben l’avís, “els agents de la Policia Local poden identificar el lloc de la incidència mitjançant un sistema de geolocalització i contactar amb el requeridor, si s’escau, mitjançat trucada de veu o xat”.

A part d’avisar a la policia en situacions de risc, l’app també permet als usuaris alertar d’incidències en el sistema d’alarma de casa seva o avisar la Policia en cas que per viatges o vacances no resti ningú a casa.

Publicitat

La posada en marxa de l’app ha tingut un cost de 18.000 euros i els veïns i veïnes que la vulguin fer servir s’hauran de registrar en el sistema de Beesafe, que serà l’encarregada de gestionar les dades.

L’app es va presentar als veïns i veïnes coincidint amb la xerrada que anualment organitza la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per difondre recomanacions de seguretat a la llar de cara a la temporada de vacances.