L’Ajuntament incorpora dos educadors de carrer per apropar-se als joves i “prevenir conductes incíviques”

L’Ajuntament de Castellbisbal ha engegat un projecte amb la Fundació Pere Tarrés que implicarà la participació de dos educadors de carrer per apropar-se als joves als mateixos espais on es reuneixen.

Publicitat

L’objectiu del projecte és, en paraules del consistori, “establir una relació més propera amb el jovent de manera que es puguin tractar totes les qüestions que els preocupen” així com “millorar la convivència ciutadana i prevenir conductes incíviques”.

Els educadors, una noia i un noi, treballaran en horari de tardes, tot i que també ho faran durant el vespre. La intenció és arribar a tots els i les joves en el seu temps d’oci i atendre les necessitats que puguin tenir així com establir vincles més estrets entre ells i els educadors en la mesura que els nois i noies es trobaran en el seu entorn habitual i la comunicació serà més distesa.

Publicitat

El projecte, que tindrà una durada d’un any amb possibilitat d’extendre’l un any més en funció dels resultats, tindrà un cost de 53.439,18 euros.

Els darrers anys, molts joves han establert els seus punts de trobada en espais com Els Costals o l’aparcament de l’Illa Esportiva, també conegut com les Tres Torres. Al mateix temps, aquests espais han estat escenari d’actes vandàlics o incívics així com actuacions de la Policia Local i els Mossos contra el tràfic de drogues.

Publicat el 6 de setembre de 2018 a les 9:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné