L’Ajuntament congela els impostos i taxes per sisè any consecutiu

Publicitat

El Ple municipal celebrat ahir de forma telemàtica va aprovar la congelació dels impostos i taxes municipals per al 2021. Amb aquesta, seran ja sis anys consecutius amb els impostos municipals congel·lats, que no es pugen des de 2015.

La decisió de congelar els impostos mostra “el compromís del consistori per no fer increments de taxes en els moments en els que ens trobem”, en paraules de l’alcalde, Joan Playà, en la seva intervenció al Ple municipal. Playà també va recordar que aquesta congelació marcarà el pressupost municipal per a l’any vinent i en limitarà el creixement tot i que “la situació econòmica de l’Ajuntament ho permet”.

Publicitat

La congelació arriba després d’una negociació amb els partits de l’oposició que es va encetar a l’agost i que ha resultat en la incorporació de diverses bonificacions. Pel que fa a l’Impost de Bens Inmobles (IBI), els propietaris que incorporin els seus habitatges per llogar a la borsa d’habitatge social de l’Ajuntament podran optar a una bonificació del 50% de l’IBI i les famílies nombroses veuran augmentada la bonificació de la que ja gaudien en un 10% lineal per cada tram, en aquest cas a proposta del grup del PSC.

També a proposta del grup socialista es va incloure un recàrrec del 50% en l’IBI per aquells habitatges desocupats més de 2 anys, per als que es crearà un registre municipal.

La taxa d’obres també inclourà una bonificació del 95% per aquells treballs que s’hagin de realitzar arrel d’una situació d’emergènia, com uns aiguats o casos excepcionals que s’estudiaran cas per cas. Una bonificació similar ja es va aplicar, per exemple, a les reparacions dels desperfectes ocasionats per les intenses pluges de l’any passat.

A nivell empresarial, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) també es bonificarà en un 50% per aquelles empreses que portin noves activitats econòmiques a Castellbisbal. La bonificació s’aplicarà a partir del tercer any, doncs els dos primers ja tenen una bonificació del 100% per llei. També a proposta del PSC, les empreses que demostrin que han ampliat la seva plantilla contractant de forma indefinida persones a través de la borsa de treball de l’Ajuntament també gaudiran d’un 50% de bonificació de l’IAE.

L’aprovació de les ordenances fiscals per a 2021, que regulen tots els tributs municipals, es va aprovar amb el vot a favor dels regidors de l’equip de govern així com amb el suport del PSC, Ciudadanos i la CUP. ERC es va abstenir reclamant més bonificacions per a la classe mitjana, “especialment per a les families que han vist reduits els seus ingressos” en l’actual context de crisi.