L’Ajuntament clausura l’skatepark del Parc de l’Ermita per problemes de seguretat

Skate park - 2L’Ajuntament ha decidit clausurar l’skatepark del parc de l’Ermita després de comprovar que, segons ha comunicat en una nota de premsa, “no compleix les mesures mínimes per garantir la seguretat dels usuaris”.

Publicitat

Els tècnics que van inspeccionar dijous les intal·lacions asseguren que “les estructures que integren l’skatepark estan malmeses i que presenten desperfectes que poden causar caigudes i danys als joves que hi patinen”.

En aquesta línea, el consistori apunta que els problemes amb les instal·lacions, que el 2014 tot just va superar la meitat de la seva vida útil, es deuen al trasllat d’aquestes del parc de les Destresses al parc de l’Ermita, l’any 2011, motivada per les quexes dels veïns de la zona. Aquest trasllat, segons fonts de l’empresa constructora, va acabar amb la precisió en el muntatge necessària per a un funcionament correcte durant tota la vida útil de l’equipament i va motivar que la mateixa empresa el considerés “gens recomanable”.

Publicitat

La nota de premsa també repassa les nombroses reparacions que s’ha realitzat a l’skatepark des del moment del trasllat i que sumen prop de 8.500 euros.

La decisió arriba pocs mesos després que l’equip de govern anunciés que aturava el projecte engegat per l’anterior equip de govern per construir un nou skatepark en el lloc ocupat per l’actual, de formigó i amb una inversió de 100.000 euros.

La decisió no ha agradat al grup de Convergència, el principal valedor de l’espai i impulsor del nou projecte. En una publicació al Facebook del grup, es lamenta que es tanqui “una de les poques instal·lacions que el municipi té dedicada als joves” i es recorda que l’espai acollia diverses activitats com l’Skate&Night i les Jornades de Cultura Urbana “amb una gran acollida de públic”.

Skate park - 3

Publicat el 11 de gener de 2015 a les 9:00 per Vicenç Moliné