L’Ajuntament atura les obres de l’enllaç entre l’A2 i l’AP7 per irregularitats en la llicència d’obres

Fotografia: Aleix Mateu

Dos funcionaris del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament s’han presentat aquest matí -acompanyats d’una patrulla de la Policia Local- als terrenys on s’està edificant el pont que ha d’enllaçar l’A2 amb l’AP7 per precintar-ne les obres, que segurament no es podran reprendre a la primavera, com estava previst.

Publicitat

El motiu és que els treballadors del consistori finalment han començat a mirar-se la llicència demanada l’any 2008 pel Ministeri de Foment, i han vist que el projecte presentat no compleix al 100% la ordenança municipal del paisatge i també podria cometre algunes irregularitats entorn la normativa d’accès per a persones amb problemes de mobilitat, concretament en els accesos als lavabos portàtils instal·lats per als treballadors de les obres.

El regidor d’Urbanisme, Salvador Segura, que ha acompanyat als treballadors municipals al precintat de les obres, ha explicat a 772.cat que no es pot permetre que les baranes instal·lades al pont siguin de color blau quan totes les baranes del municipi es pinten de color lila. “Trenca completament amb l’estètica que volem per al poble”, sentencia contrariat, recordant que les obres no haurien d’haver començat fins que l’Ajuntament aprovés la llicència d’obres. “Total, per trigar 10 anys, podrien haver esperat a que ens miressim els papers”, ha afegit.

Publicitat

Des del Ministeri de Foment han lamentat que l’Ajuntament hagi arribat a aquest punt, just quan el Consell de Ministres va aprovar fa una setmana el nou projecte. “Ara haurem de refer tot el projecte, pel que ens retrasarem uns anys més, segurament” lamenten recordant que just avui les excavadores que han d’acabar els accessos estaven sortint de Madrid camí de Castellbisbal. “Just havien parat a dinar a Guadalajara, però els hem hagut de trucar per que tornin”, apunten.

La mesura ha obligat al consistori a canviar el discurs entorn les obres de l’enllaç, que en diverses iniciatives impulsades des de l’alcaldia es considerava prioritari per al poble, fins al punt de posar en marxa una recollida de sognatures sota el lema “Connexió Ara!”. En saber que la regidoria d’Urbanisme està revisant la llicència d’obres, ja han canviat el lema de la campanya per “Connexió 2050”, apuntant que és una data provisional, a l’espera de si sorgeixen més problemes.

Publicat el 28 de desembre de 2018 a les 16:00 sense cap mena de rigor i amb declaracions inventades per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné