L’Ajuntament aplica a Castellbisbal les mesures de l’estat d’alarma a través d’un ban d’alcaldia

El consistori ha començat a aplicar les mesures aprovades en el Reial Decret que ha situat Espanya en estat d’alarma. Ho ha fet a través d’un ban d’alcaldia publicat ahir que estableix les limitacions a la mobilitat decretades pel Consell de Ministres però també disposa com es gestionarà la recollida de residus així com els serveis municipals que segueixen actius, especialment l’atenció a la gent gran i altres col·lectius vulnerables.

Publicitat

Les limitacions a la mobilitat són les mateixes que les decretades pel govern espanyol, prohibint tota circulació de persones per la vía pública amb l’excepció dels trajectes per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, assistir a centres sanitaris, desplaçar-se al lloc de treball, tornar a la residència habitual, assistir a la cura de gent gran, menors, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables i desplaçar-se a entitats financeres o d’assegurances. També estaran permesos els trajectes per causa de força major o per situació de necessitat, com per exemple treure les escombraries i als animals de companyia per fer les seves necessitats.

Tot i estar permeses, es recomana realitzar aquestes activitats de forma individual i evitant aglomeracions. Així mateix es prohibeix qualsevol activitat d’oci a l’aire lliure, com revetlles, festes populars, ni tan sols activitats esportives (ciclisme, córrer, etc.) amb la finalitat d’evitar el contagi massiu. Per incentivar que la població no hagi de preocupar-se per l’estacionament dels vehicles, també s’ha aturat el funcionament de la zona taronja.

Publicitat

A nivell de subministraments, l’Ajuntament apunta que estan en contacte amb la companyia d’Aigües per garantir el subministrament d’aigua potable i les autoritats competents estan fent el mateix amb les companyies energètiques i les que subministren productes bàsics. En aquest sentit, des del consistori recomanen “comprar amb seny, civisme i responsabilitat”.

La recollida d’escombraries es mantindrà “sempre que les circumstàncies ho permetin” i el transport públic s’ha reduit “d’acord amb les indicacions del Govern central”, pel que es recomana consultar les afectacions a la web de l’Ajuntament.

Al mateix temps, el consistori ha decidit suspendre tots els terminis d’inscripcions en activitats, al·legacions en diferents procediments, pagament d’impostos, oposicions, tràmits de contractació, etc. “mentre duri la vigència de l’estat d’alarma” i demana a la població que realitzi tots els tràmits de forma telemàtica.


  Share: