L’Ajuntament accelera les despeses a finals d’any per acabar de gastar el pressupost

Un operari repinta les senyals viàries de la BassaL’Ajuntament de Castellbisbal ha posat en marxa les darreres setmanes diverses iniciatives per tal de gastar els diners que havia pressupostat per enguany i que encara no s’havien assignat.

Publicitat

El consistori va arribar a finals de novembre amb només el 72% del que havia pressupostat assignat a actuacions concretes i al mes de desembre s’han pogut endegar nombroses iniciatives per intentar acostar al màxim aquesta xifra al 100% del que s’havia calculat que es podia gastar.

El motiu és que la Llei d’Estabilitat Pressupostària aprovada pel govern espanyol obliga a totes les administracions a destinar els diners que sobrin del pressupost a amortitzar deutes amb els bancs, encara que s’estigui complint amb els pagaments sense problemes.

Publicitat

Així, l’Ajuntament ha iniciat diverses actuacions com el repintat de les senyalitzacions viàries, la renovació dels acumuladors de corrent per protegir els ordinadors de les pujades de tensió, fer canvis en la instal·lació elèctrica de l’Ajuntament per millorar-ne l’eficiència o canviar les alarmes de les escoles.

Tot i això, la mesura més cara que engegarà el consistori és l’arranjament del carrer Major, a l’alçada del cementiri, que costarà 140.000 euros i que ja ha estat assignada.

El tercer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, David Vidal, reconeix que es tracta d’una deicisió política i senyala que “si deixem de fer arranjaments i millores per pagar els deutes sembla que només ens preocupi pagar als bancs, que és la filosofia que arriba des de Madrid”.

Vidal explica que “els pressupostos més ajustats d’aquests anys han comportat superàvits i la consigna d’estalviar ha fet que moltes regidories ajustessin les despeses i acabéssin sense gastar tot el que tenien pressupostat”. A més, recorda que molts dels ingressos de l’Ajuntament arriben a finals d’any, com és el cas de les aportacions de la Generalitat i de l’Estat.

Publicat el 30 de desembre de 2012 a les 12:30 per Vicenç Moliné