L’Ajuntament abarateix els tràmits per obrir una botiga

L’Ajuntament de Castellbisbal ha estrenat una nova ordenança d’activitats amb l’objectiu de facilitar i reduir el preu dels tràmits necessaris per crear una empresa com una botiga.

Publicitat

Amb aquesta nova norma, la burocràcia per obrir una nova botiga s’abarateix fins un 80%. Aquest abaratiment, però, depèn del local on es vulgui instal·lar la nova empresa.

El nivell de compliment de les ordenances de protecció del medi ambient així com la protecció davant d’incendis seran els factors clau per que l’ajuntament fixi l’abaratiment.

Publicitat

La norma, preparada conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Castellar del Vallés, és pionera a Catalunya i està en vigor des del passat 8 d’octubre.

Des de l’Ajuntament posen com exemple el cost actual d’obrir una botiga a Castellbisbal, que és de 1.089 euros. Amb la nova ordenança, aquest cost es podria abaratir fins als 200 euros.

A més, segons l’Ajuntament, es podrien afegir bonificacions que abaratirien el cost final encara un 90% més, fins el 20€.