La Xarxa tanca una temporada d’espectacles marcada per la pandèmia

El passat 6 de juny, La Xarxa va tancar la temporada d’espectacles que cada any organitza per als infants de Castellbisbal, enguany amb una programació marcada per la pandèmia de Covid-19.

Publicitat

Espectacle de la Xarxa

L’entitat ha portat un total de sis espectacles combinant diverses disciplines artístiques amb obres com el Monstre de colors, de Transeduca i tutatis, El llibre de la selva, de VeusVeus, Paf el meu amic magic, de Patawa, Valentina Quantica, d’Anna Roca, Oops de Teatre mòbil i finalment l’espectacle de dança El trapella Pere i el llop, de la companyia de dansa Cotton.

Publicitat

Les normes per evitar la propagació del virus, però, han marcat els aforaments disponibles per als espectacles, que s’han celebrat a l’auditori d’Els Costals. La temporada va començar amb el Procicat permetent un aforament màxim del 30%, pel que als espectacles només hi van poder assistir unes 120 persones per funció. Malgrat les limitacions, les entrades es van esgotar.

Amb la relaxació de les mesures, a meitat de temporada l’aforament màxim permés es va ampliar al 50%, moment en el que el nombre d’assistents als espectacles va augmentar fins als 150 per obra, segons han explicat els organitzadors, que sempre van mantenir mes mesures d’higiene i protecció personals com un dels elements essencials per evitar la propagació del virus, arribant a oferir mascaretes de La Xarxa als assistents. En total, més de 800 espectadors, adults i infants, han passat pels espectacles d’enguany de La Xarxa malgrat les restriccions imposades per la Covid-19.

Des de l’entitat valoren molt positivament la temporada i recorden els beneficis que té assistir al teatre per als infants. “La cultura sempre ha estat i serà un dels motors d’aprenentatge, consciència i canvi més potents de la societat”, apunten, recordant que “les obres de teatre aporten aprenentatges lingüístics, històrics i culturals”. També “aporten uns valors a través de les seves històries que van calant sense donar-nos compte”, a més d’uns aprenentatges artístics que milloren la creativitat i sensibilitat dels infants.

En aquest sentit i resumit en aquests motius, des de l’entitat insisteixen en la importància de portar als infants al teatre, “per que vegin altres realitats, altres punts de vista, altres situacions que complementen la seva educació”.