La vella política

Amb la celebració de noves eleccions al mes de maig, acaba el mandat iniciat al 2015. Durant aquests quatre anys el Govern d’Alternativa s’ha caracteritzat per la seva incapacitat de formular un projecte capaç de fer front als principals reptes que enfronta Castellbisbal, especialment vinculats a la necessitat de consolidar i millorar els serveis públics, sanitat (recordem la promesa d’Alternativa de reobrir el CAP les 24 hores sí ó sí al preu que fos) educació i transport. De fet, l’actual govern, en diverses ocasions ha actuat únicament després de que l’oposició socialista li assenyalés que era necessari solucionar un determinat problema. Mostra d’això és el projecte d’equipament per la gent gran, negociat al pressupost 2018 i proposat pel grup socialista de Castellbisbal.

Publicitat

En el Ple municipal de fa 2 mesos, el grup socialista va advertir al govern que la integració del municipi a la Zona 1 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, agreujaria el problema de manca d’aparcament que l’estació de la Renfe fa anys que pateix. Formar part de la Zona 1 suposa un benefici per a Castellbisbal, donat que redueix el cost del transport públic, però també afavoreix que els veïns i veïnes de poblacions properes es desplacin fins al poble per agafar el tren. És a dir, s’incrementa la saturació de l’estacionament de la Renfe. El Grup Socialista va advertir de la necessitat d’iniciar converses amb Adif i els organismes públics competents per atendre el problema; dos mesos més tard, sembla que el govern municipal ha iniciat les gestions pertinents.

Durant els quatre anys de legislatura, Alternativa ha centrat la seva atenció en el debat sobre l’independència de Catalunya, un tema que ha dominat àmpliament tots els plens; on destaquen decisions com nomenar la rotonda “1 d’Octubre” o la manca d’imparcialitat d’Alternativa en les ocupacions de l’espai públic (vingui d’on vingui aquesta ocupació). Els anys de govern de coalició Alternativa-ERC i, posteriorment, d’Alternativa en solitari, ha estat dominat pel “procés”, i els interessos municipals han quedat en segon termini.

Publicitat

Per tant, la paràlisi i la manca d’atenció als problemes ciutadans ha marcat el govern d’Alternativa per Castellbisbal, partit que ha abandonat el municipalisme per abraçar l’independentisme i que ha assumit com a pròpia, unes tesis que anys enrere considerava pròpies de la vella política. Quatre anys enrere, Alternativa, llavors a l’oposició, va criticar al grup socialista per governar únicament abans d’eleccions. Actualment, després de quatre anys sense prendre cap decisió rellevant, el partit del govern ha decidit ampliar l’horari del bus de l’estació o el projecte dels col·lectors de Can Santeugini i Costablanca uns mesos abans de les eleccions municipals.

Front a la deixadesa del govern actual, els i les socialistes considerem imprescindible l’inici de nous projectes municipals que permetin consolidar i ampliar el benestar dels veïns i veïnes del nostre poble. En aquest sentit, és urgent recuperar l’espai per a la nostra Gent Gran, que Alternativa ha suprimit, així com les 24 hores d’atenció mèdica continuada (iniciativa liderada pel grup socialista dins la proposta d’ampliació del CAP); cal construir una residència per a la gent gran, així com ajudar als joves en el seu accés a un habitatge al municipi o que disposin d’un espai que amb la seva participació decidexin quin ús ha de tenir.

Ara, és hora de tornar a fer poble i treballar amb il·lusió per un Castellbisbal que ens mereixem.