La sisena onada de Covid-19 no dóna senyals de frenar a Castellbisbal

La sisena onada de Covid-19, provocada per la variant òmicron del virus, segueix impactant amb força a Castellbisbal, on s’acumulen tres setmanes amb una mitjana de 300 nous casos por setmana. En total, més 1.000 casos nous des de l’endemà de Sant Esteve, segons les dades facilitades per la Generalitat de Catalunya.

Publicitat

Precisament aquesta última setmana s’ha establert un nou record de nous casos detectats, amb 389 positius registrats els darrers 7 dies, que han situat el total de casos acumulats des de l’inici de la pandèmia en 2.800. L’índex de rebrot ha estat fluctuant entre els 3.000 i els 8.000 punts des de l’inici de l’any, quan hauria d’estar per sota de 100.

A l’impacte de les celebracions nadalenques s’hi ha sumat després de Reis la tornada a l’escola, doncs els centres educatius acumulen ja gairebé 200 casos després que comencéssin les classes el passat 10 de gener, segons dades del Departament d’Educació. Els canvis en els protocols, segons els quals només es confina un grup si s’hi detecten cinc casos positius, ha evitat que a data d’avui es confinés cap grup.

Publicitat

Les xifres de Castellbisbal van en línea amb les registrades a la resta de Catalunya, on les darreres 24 s’han detectat 45.573 nous casos i tant l’índex de rebrot com la taxa de reproducció es troben en nivells similars a les del municipi.