La Seguretat, una prioritat

Fa unes setmanes la Diputació de Barcelona ens va presentar a tots els ciutadans de Castellbisbal la seva proposta de solució per l’encreuament de la carretera de l’estació, un requeriment que fa temps que des del Partit Demòcrata estàvem reclamant.

Publicitat

Aquest èxit ens encoratja a continuar fer-nos sentir per millorar la seguretat a les entrades i sortides del poble i la seguretat de la gent que va a peu. És per això que plantegem dues noves propostes que també reclamen una solució urgent, i ambdues estan relacionades amb la carretera B-150 coneguda com “la variant de Castellbisbal”.

La “variant” de Castellbisbal disposta de dues rotondes, una a cada extrem, és a dir: la primera a la zona nord, a l’encreuament del cementiri amb la carretera cap a Terrassa i Martorell i Can Campanya; i l’altra a la zona sud, enllaçant amb l’antiga entrada al poble per Can Amat des del polígon Castellbisbal Sud. Entre aquest dos punts, una llarga recta que ha patit alguns accidents importants en els darrers anys ens dóna motius per buscar i trobar solucions. I és que el tema en qüestió no està solucionat.

Publicitat

Els vehicles que vénen de baixada, sovint (per no dir gairebé sempre) van a unes velocitats que sobrepassen els límits permesos la qual cosa fa que l’encreuament que trobem per accedir al poble (l’entrada per l’Ajuntament) esdevingui un perill, i molt més accentuat quan es fa fosc. A això s’hi uneix que s’utilitza també com a accés per la gent a peu que va en direcció al camí de la Serra de Can Galí. Com a solució a aquesta problemàtica pensem que aquest punt seria idoni per instal·lar-hi una rotonda i uns passos de peatons ben indicats i il·luminats.

L’altre punt que reivindiquem com a element de treball és la rotonda del cementiri. D’aquí a menys de dos mesos tindrem el nou supermercat Esclat en funcionament, i si a hores d’ara aquest punt ja és conflictiu pels vehicles que accedeixen al Polígon Compte de Sert o van cap a Can Costa, molt més perillós ho és per la gent que va i ve de Can Costa a peu. I és que el perill s’agreujarà i cal posar-hi remei abans de tenir més ensurts.

Nosaltres ho tenim clar, la seguretat és una prioritat.

Publicat el 20 de maig de 2017 a les 11:00 per la secció local del PDCat