La rotonda del pavelló del Montserrat es dirà Rotonda de l’1 d’Octubre

La rotonda ubicada davant del pavelló de l’Escola Montserrat passarà a dir-se Rotonda de l’1 d’Octubre, per rememorar els fets ocorreguts ara fa un any a Castellbisbal quan la Generalitat va organitzar el referèndum d’autodeterminació declarat inconstitucional pel Tribunal Constitucional. El nou nom ha estat promogut per l’Assamblea Nacional Catalana, que fa uns mesos va demanar a l’Ajuntament dedicar un espai al municipi a la data de l’1 d’Octubre. De moment, el consistori ha declinat comentar la proposta.

Publicitat

La inauguració del nou espai, organitzada per la Comissió 1 d’Octubre, es celebrarà dilluns vinent a la tarda-vespre, després de l’acte oficial organizat per l’Ajuntament, que començarà a les 19:00 davant l’Institut-Escola Les Vinyes, on va entrar la Guàrdia Civil amb la intenció d’endur-se les urnes i les butlletes del referèndum. Seguidament es farà una marxa que passarà per l’Institut Castellbisbal i continuarà fins davant el Pavelló del Montserrat, que finalment va acollir totes les meses electorals després de la intervenció a Les Vinyes, i on s’inaugurarà el nou espai.

La jornada acabarà a les 20:30 amb la projecció a l’auditori d’Els Costals d’un video commemoratiu del primer aniversari de l’1 d’Octubre en el que s’entrevisten una dotzena de veïns que d’una o altra forma van participar en aquella jornada. El video, el·laborat per la Comissió de l’1 d’Octubre, segueix la línea de l’exposició 1 d’Octubre: La Força de la Dignitat, actualment instal·lada a l’Espai de la Plaça, i donant protagonisme als que van fer possible i van participar en la consulta.

Publicitat

Publicat el 27 de Septembre de 2018 a les 12:30 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné