La residència i centre per a la gent gran es construirà a Can Costa

Publicitat

El gran centre per a la gent gran que prepara l’Ajuntament es construirà finalment a Can Costa, segons han decidit per unanimitat els  grups municipals que van participar a la Junta de portaveus del mes de setembre.

El nou equipament, que inclourà una residència per a la gent gran, s’edificarà en terrenys municipals a la zona nord de la urbanització, en un terreny municipal rodejat per l’avinguda Taronger.

Publicitat

L’elecció de l’espai s’ha adoptat a partir de les recomanacions dels experts consultats en relació a aquest tema, que van elaborar diversos informes a partir de les alternatives disponibles al municipi.

“Inicialment crèiem que un centre d’aquestes característiques havia d’estar ubicat en un lloc molt cèntric, però els experts ens van aconsellar que havia d’estar ben comunicat, que es pogués arribar amb facilitat, no gaire allunyat de nuclis urbanitzats, però en cap cas al mig d’un nucli urbà o un lloc massa cèntric on es generés molta activitat perquè tot això podia anar en detriment de les condicions que ha d’oferir un centre d’aquestes característiques i que repercuteix directament en l’estat de salut de les persones que en fan us”, expliquen des de l’Ajuntament.

La regidora de Serveis a les Persones, Melania Solís, considera que la ubicació escollida “permet continuar en l’extensió natural del poble” en un espai que, per les seves característiques, permet construir un equipament ampli, de poca alçada, diàfan, integrat en l’espai, amb molta llum natural i amb zones exteriors i enjardinades.

La forma que adoptarà l’equipament encara està per concretar, tot i que el consistori ha avançat la seva intenció de configurar-lo en cinc unitats de convivència, amb una capacitat màxima de 16 persones cadascuna, que seran com petites llars en un entorn confortable i que, en cas de necessitat, es podran aïllar les unes respecte de les altres. Aquesta característica és una lliçó extreta de la pandèmia de Covid-19, que va impactar amb especial violència a les residències de gent gran. “La pandèmia ha posat al descobert moltes necessitats que cal tenir presents i situacions que cal preveure”, ha explicat la regidora.

Ara l’Ajuntament posarà en marxa tota la maquinària administrativa per començar les obres, primer d’urbanització dels accessos i de construcció, obres que es calcula que podrien superar els 9 milions d’euros de cost.

Per a l’elecció de la ubicació de l’equipament es van demanar propostes als diferents grups municipals, preparant-se una llista de 10 opcions. Els informes dels tècnics municipals i experts contractats van reduir aquesta llista a quatre finalistes; el solar ubicat entre el carrer Esports i Font del Cabrer, a tocar de l’Illa Esportiva, el solar ubicat entre els carrers de Sant Mateu, Estació i Santiago Rosinyol, just davant de l’escola Benviure, i la masia de Ca n’Amat, a l’extrem sud del nucli urbà, a part de l’opció finalment escollida a Can Costa.