La reobertura de bars i restaurants coincideix amb una davallada en els nous casos de Covid detectats a Castellbisbal

Aquest dilluns va començar la desescalada de les mesures aprovades per la Generalitat amb l’objectiu de frenar els contagis en aquesta segona onada de Covid-19. Els primers en reobrir han estat gimnasos i les terrasses de bars i restaurants, que ja tornen a rebre clients malgrat les baixes temperatures.

Publicitat

La reobertura coincideix amb una significant reducció en el nombre de nous casos detectats a Castellbisbal, que només han estat sis en la darrera setmana, 20 si comptem també la setmana anterior. Aquesta caiguda ha fet que l’índex de transmissió del virus hagi baixat a 0,5 i el risc de rebrot hagi caigut per sota de 100, un nivell que el departament de Salut considera “baix” i molt allunyat dels més de 1300 punts que es van assolir a finals d’octubre. De fet, a día d’avui, Castellbisbal és el municipi amb un índex de transmissió més baix de l’àrea metropolitana, segons la recopilació de dades publicada pel diari ElNacional.

La reobertura també ha arribat a diversos equipaments municipals tancats amb motiu de les últimes restriccions. Així, la Biblioteca va reobrir els seus espais ahir després que dilluns ho fes l’Illa Esportiva, amb els espais de piscina coberta i sala cardio-fitness en les mateixes condicions que després de vacances així com les pistes de tennis i frontó, les pistes poliesportives exteriors i la pistes de petanca.

Publicitat

Un cas a part és el centre de dia El Serral, que també reobre després de la quarantena imposada arrel del brot detectat entre usuaris i treballadors del centre a principis de mes i que finalment va afectar només a dues persones.

Malgrat la caiguda en els nous casos, l’Ajuntament ha demanat extremar les mesures de protecció i respectar totes les normes. En aquest sentit, el PROCICAT, l’òrgan de la Generalitat encarregat de coordinar la gestió de la pandèmia a Catalunya, ha anunciat que “Mossos i Policia Local reforçaran els controls del compliment de les mesures contra la COVID-19 a bars, cafeteries i restaurants, especialment a les terrasses”.