La recollida selectiva permet separar el 61 % dels residus que es generen a Castellbisbal

El 61 % dels residus que es generen a Castellbisbal es recullen de manera selectiva, segons les conclusions d’un informe elaborat per l’Area Metropolitana de Barcelona (AMB) que recull indicadors de residus municipals del 2018.

Publicitat

L’estudi classifica els municipis de l’AMB segons el nivell de residus que recull de forma selectiva i Castellbisbal se sitúa en el podi, només superat per Tiana, amb més d0un 80% de recollida selectiva, i Torrelles de Llobregat, que frega el 70%. El nivell de recollida selectiva dels castellbisbalencs també fa que superem l’objectiu del 55% que la Unió Europea s’ha marcat per al 2025.

Entre els diferents residus recollits, el que més recollida selectiva aconsegueix són els envasos lleugers, el 92% dels quals acaben al contenidor corresponent. Els segueix el paper, amb un 70% i el vidre, amb un 65%. L’assignatura pendent segueix sent la brossa orgànica, que només es recull en un 38% malgrat generar-se’n 132 kg per habitant cada any. Precisament fa un any l’Ajuntament va engegar una campanya per fomentar la recollida selectiva d’aquest residu, els resultats de la qual s’haurien de veure en l’estudi corresponent a 2019.

Publicitat

Tot i les bones dades, l’estudi també apunta aspectes a millorar, com la quantitat de residus generada per cada castellbisbalenc al cap de l’any, superior a la mitjana metropolitana. Així, l’any 2018 cada veí de Castellbisbal va generar de mitjana més de mitja tonelada de residus (517 kg) mentre que la mitjana de l’AMB és de 460 kg per habitant.