La recerca del màxim consens possible

Logotip del PSCLa política implica diàleg i buscar el màxim consens possible entre les parts implicades per tal de construir entre tots i totes el model de societat que volem, però malauradament, malgrat l’esforç, els millors desitjos no es fan realitat.

Publicitat

Davant la problemàtica creada per la proposta de reconversió de l’institut escola Les Vinyes per part de la Generalitat i la posterior proposta d’ajornar la decisió un any per a que el poble pogués presentar una altra proposta la regidoria d’educació ha fet l’esforç de treballar en aconseguir una proposta de model educatiu amb el màxim consens possible, on hi han participat representant de pares i mares, dels claustres docents i dels grups polítics amb representació al consistori.

Per aquest motiu es va crear la “Comissió pel futur dels centres educatius”, una comissió de treball amb l’objectiu de desenvolupar plegats una proposta consensuada per presentar-la al Consell Escolar Municipal (CEM) i en cas de que fos ratificada per la comunitat educativa presentar-la als Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de cara al curs 2015-16. S’ha arribat a consensuar una proposta de baixada de ratios (baixar el nombre d’alumnes per aula) que permetria mantenir les mateixes línies per centres de l’actualitat durant molts anys.

Publicitat

Considerem que aquesta la proposta de baixada de ratios és una millora per a les 4 escoles, manté l’oferta actual d’infantil i primària i millora la qualitat educativa per la que sempre al PSC hem treballat.

Malauradament, amb aquesta proposta fruït del consens sobre la taula, l’AMPA de Les Vinyes es desmarca al demanar a la Generalitat una línia més per al proper curs 2014-15. En dates similars els claustres de les altres 3 escoles, dues AMPAs i la Plataforma del transport escolar signen un carta oberta on proposen recuperar el criteri anterior de la Generalitat de reconversió de l’institut escola en institut. Per tant, la comissió eleva les dues propostes on la comunitat educativa decidirà a través del CEM.

Els i les socialistes estem en contra del tancament de cap escola del poble, però respectarem de manera coherent el que el CEM acordi, com hem fet fins ara. Aquesta és i ha estat la nostra línia de treball, i d’aquesta manera s’ha treballat al grup parlamentari socialista que ha aprovat al Parlament una resolució en aquests sentit.

L’objectiu de la comissió era la recerca del màxim consens, però quan cadascuna de les parts defensa legítimament els seus drets, el diàleg es pot arribar a substituir per atacs i retrets, fins i tot s’ha arribat a fer afirmacions sobre suposats acords amb l’alcaldessa en un mail amb uns compromisos que no eren certs, i que els propis autors ho van reconèixer a la darrera comissió.

En la citada comissió han sortit neguits i necessitats  que han estat recollits per la regidoria d’educació i cal treballar-ho en el desenvolupament de model educatiu del poble, per cobrir les necessitats futures d’infantil i primària, però també de secundaria. Per això ha engegat amb la Diputació de Barcelona un procés de projecte educatiu de ciutat, el primer que es realitzarà a Castellbisbal, que serà construït amb la participació de la comunitat educativa.

La feina i l’esforç no sempre et donen el resultat esperat, però al PSC continuarem apostant pel diàleg i la recerca del màxim consens possible en totes aquelles temàtiques que ho requereixi.

Publicat el 7 d’abril de 2014 a les 17:30 pel PSC de Castellbisbal