La Policia Local serà l’encarregada de fer complir les restriccions imposades per l’estat d’alarma

L’estat d’alarma decretat pel Consell de Ministres celebrat ahir a Madrid implica nombroses restriccions a la mobilitat pensades per frenar els contagis del Covid-19, un coronavirus que ja ha matat prop de 300 persones a Espanya, vuit d’elles a Catalunya.

Publicitat

A Castellbisbal, com a la resta de l’estat, les restriccions de mobilitat s’han sumat a les ordres de tancar bars i restaurants així com la majoria de comerços exceptuant establiments de productes d’alimentació, farmàcies, estancs, perruqueries i altres comerços que l’executiu ha considerat de necessitat bàsica.

L’estat d’alarma també ha posat a les ordres del ministeri de l’Interior totes les forces de seguretat de l’estat, inclosos els Mossos i la Policia Local. Així, els agents de la policia local de Castellbisbal seran els encarregats de fer complir aquestes restriccions al municipi.

Publicitat

Des del consistori apunten que els agents locals ja estaven realitzant aquestes tasques, tal i com confirmen diversos testimonis de comerciants locals, doncs des de l’ajuntament ja s’havien donat ordres en aquest sentit.

Les sancions per incomplir les normes de l’estat d’alarma o desobeir ordres dels agents de l’autoritat poden anar dels 100 euros als 600.000 euros o condemnes de presó d’entre tres mesos a un any, segons ha informat La Vanguardia.

Author: Vicenç Moliné