La Policia Local obre 17 denúncies en una tarda per saltar-se les mesures de prevenció de la Covid-19

La Policia Local de Castellbisbal va imposar el passat dissabte 17 denúncies a veïns que no respectaven les mesures per prevenir la propagació de la Covid-19. En un seguit de controls realitzats entre la tarda i el vespre del passat 30 de gener es van detectar persones que no duien la mascareta posada, altres que se saltaven les limitacions de mobilitat entre municipis i també que no respectaven el toc de queda nocturn, segons ha comunicat el consistori.

Publicitat

En el mateix comunicat, l’Ajuntament recorda que les sancions per incomplir les mesures decretades per les autoritats poden anar dels 300 als 6.000 euros, en funció del tipus d’infracció i la reiteració. En aquest sentit, tot i que no es detallen el nombre d’actuacions com les de dissabte realitzades les darreres setmanes, adverteixen que “la Policia Local continuarà desplegant actuacions de vigilància i control per tot el municipi per garantir l’aplicació de les mesures i imposarà denúncies sempre que s’incompleixi amb la normativa”.

L’actuació es va produir al final d’una setmana especialment complicada a nivell de contagis a Castellbisbal. El risc de rebrot, tot i patir alts i baixos, ha estat molts dies per sobre dels 1.000 punts i el nombre de contagis acumulats durant els set dies anteriors va arribar a la setantena, amb el factor de reproducció (R), molt per damunt de la mitjana catalana. Les darreres dades mostren una lleugera millora en l’índex de risc de rebrot i un estancament de la resta de dades, que malgrat tot segueixen per sobre de la mitjana de Catalunya.

Publicitat