La Policia Local incorpora tres agents per completar la plantilla

La Policia Local de Castellbisbal ha incorporat aquesta setmana tres nous agents, dos homes i una dona, sorgits del procés de selecció engegat a la primavera per cobrir les tres places vacants de la plantilla d’agents.

Publicitat

Aquests tres agents se sumaran als dos agents interins que es van contractar a la primavera per completar la plantilla d’agents de la Policia Local, minvada els darrers anys després de diverses baixes i peticions de trasllat. Els policies interins, que finalitzaran els seus contractes al setembre, han permés alleugerir la càrrega d’hores dels agents aquest estiu.

Tot i que en aquest cas no es tracta de contractacions sinó d’un procés intern, també s’han creat dues places de caporal, que s’escolliran mitjançant un procés nou, incloent una avaluació de mèrits però també una valoració externa.

Publicitat

En paral·lel al procés de contractació dels tres agents i aquestes millores organitzatives, el ple municipal del passat mes de maig també va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics un paquet de millores en les condicions laborals dels agents de policia i amb repercusions en alguns casos per a la resta de la plantilla de l’ajuntament.

El paquet inclou millores en les retribucions, amb plusos d’entre 100 i 200 euros per treballar en festivitats especials com l’1 o el 6 de gener, Sant Joan o Nadal, entre d’altres. Aquest plus serà de 8 euros per hora treballada en aquests dies per a la resta de treballadors municipals. Els agents també rebran 130 euros cada cop que hagin d’assistir a un judici a la província de Barcelona fóra de la seva jornada laboral, una responsabilitat que fins ara no era retribuida si no coincidia amb un dia laborable per a l’agent citat.

Les incorporacions marquen el punt final al procés de millores en les condicions laborals conseguides per la Policia Local a través de les negociacions amb l’equip de govern, procés engegat ara fa gairebé un any i que al març va derivar en un cúmul de baixes d’agents que va deixar el servei “sota mínims” durant gairebé una setmana, com va es va reconèixer des de l’ajuntament. L’equip de govern va demanar suport als Mossos d’Esquadra per evitar que la vigilància del terme municipal quedés desatesa.

Aquesta situació va ser revelada pels partits de l’oposició, que s’han mostrat molt crítics amb la gestió de l’equip de govern. En aquest sentit, van fer pública la seva desconfiança cap a la gestió de les regidores de Seguretat Ciutadana, Glòria Martínez, que va ser reprobada pel ple municipal, i de Recursos Humans, Gemma Margarit, les dues encarregades de liderar les negociacions amb els representants de la policia. Així mateix, van condicionar l’aprovació d’acords com el Pla d’inversions anual a que es féssin efectives diverses peticions dels agents.

Des de l’equip de govern també s’han mostrat molt crítics amb la posició adoptada per l’oposició en conjunt, acusant-los de “xantatge” i senyalant que “amb el posicionament dels grups municipals de l’oposició, s’han reforçat les peticions fetes per la policia”, segons les paraules de l’alcalde en el ple municipal en que es van aprovar les millores laborals, unes millores que van més enllà del que hauria volgut l’equip de Govern, com va reconéixer el mateix Joan Playà.