La Policia Local, gairebé sense efectius durant una setmana per un cúmul de baixes

La Policia Local ha estat gairebé sense agents en actiu durant una setmana per un cúmul de baixes mèdiques, segons han fet públic els partits de l’oposició. L’episodi hauria començat just abans del passat cap de setmana, quan es van acumular una vintena d’agents de baixa i només dos en actiu, moment en el que el consistori hauria demanat suport als Mossos d’Esquadra ja que el servei quedava “sota mínims”, com han reconegut des de l’ajuntament. La tendència s’hauria mantingut fins a finals d’aquesta setmana, quan van començar a rebre les altes mèdiques i es va recuperar una certa normalitat amb la reincorporació de la meitat dels agents de baixa.

Publicitat

Aquesta situació l’ha denunciat l’oposició en una nota conjunta enviada a aquest mitjà després d’haver-se reunit amb el consistori i els representants dels policies. La situació s’hauria donat en el context de les negociacions que els agents mantenen amb l’equip de govern des d’octubre per millorar les seves condicions de treball.

Des de l’oposició titllen l’actitut de l’equip de govern d'”irresponsable” i en critiquen la seva “ineptitut” per “arribar a uns acords mínims de consens en referència a millores organitzatives i econòmiques”, mesures que consideren “necessàries per a proporcionar una cobertura de seguretat
adequada per al nostre poble”.

Publicitat

En aquest sentit, tot i apuntar que no estan d’acord amb la manera de procedir dels agents, critiquen durament l’actitut “arrogant i prepotent” de l’equip de govern que “ha posat en un greu risc la seguretat de tots i totes” i demanen la dimisió de les regidores de Seguretat Ciutadana, Glòria Martinez, i de Serveis Centrals, Gemma Margarit, al mateix temps que responsabilitzen políticament a l’alcalde, Joan Playà.

Des de l’equip de govern insisteixen en que “no s’ha deixat per atendre cap trucada ni cap servei que hagi requerit la intervenció de la Policia Local, si bé hem tingut que reorganitzar els serveis habituals perquè no disposàvem dels mitjans suficients”.

En aquest sentit, des de l’equip de govern apunten que les negociacions amb els representants sindicals de la Policia Local no s’han arribat a trencar en cap moment i fins i tot s’havia arribat a alguns acords en alguns temes, malgrat que aquests “encara no s’havien signat”. En línea amb aquestes negociacions també s’hauria procedit a la contractació de tres agents interins, segons han avançat des d’alcaldía. Dilluns vinent hi ha prevista una nova reunió entre l’equip de govern i els representants sindicals de la Policia Local que, contactats per aquest diari, han declinat fer cap declaració al respecte.