La pluja marca la celebració de la Diada a Castellbisbal

Els actes conmemoratius de la Diada Nacional de Catalunya d’enguany han estat marcats per la pluja, que ha obligat a adaptar la majoria d’actes.

Publicitat

Les pluges van ser especialment fortes ahir al vespre, pel que els paraigües van ser els protagonistes de la Marxa de Torxes, que va recòrrer els carrers del poble per acabar al pati Adjutori Segarra de l’Ajuntament, on es va llegir un manifest.

L’acte institucional de l’11 de Setembre, celebrat aquest matí, també s’ha hagut de reubicar al pati Adjutori Segarra i la Sala d’Actes, amb un màstil improvisat lligat a la reixa d’entrada de l’Ajuntament.

Publicitat

La Colla Gegantera, que enguany celebra 25 anys, la colla de puntaires, que en celebra 30, i la Cuca, que en celebra 40, van ser els encarregats d’hissar la senyera mentre els prop de 150 assistents entonaven el cant de la senyera.

Un cop dins la Sala d’Actes, es va llegir el manifest promogut per l’ANC, Òmnium Cultural i el Capbreu de Castellbisbal i, per part de l’Ajuntament, va parlar la primera tinent d’alcaldia, Susanna Solé, amb un discurs amb un marcat to polític, exigint l’alliberament immediat dels líders independentistes presos i recordant els fets ocorreguts des de l’1 d’Octubre.

“Després de les eleccions municipals, el poble ha tornat a apostar pel diàleg i la defensa del Dret a Decidir”, va apuntar, per després sentenciar que “l’estat autonòmic està esgotat i la via unilateral va fracassar. Cal diàleg i republicanisme real”.

Durant l’acte, el temps ha millorat i les ofrenes florals, que en la seva majoria s’han fet a la Sala d’Actes, s’han traslladat al monument 1714.

Al migdia, quatre autocars han sortit cap a Barcelona per participar en la manifestació independentista organitzada per l’ANC.