La plataforma contra el tancament de les urgències del CAP engega una campanya a “Change.org”

Membres de la "Plataforma No al Tancament d'Urgències del Cap de Castellbisbal". Font: change.org
Membres de la “Plataforma No al Tancament d’Urgències del Cap de Castellbisbal”. Font: change.org

La Plataforma a favor de la Sanitat Pública, No al Tancament d’Urgències del Centre d’Atenció Primària de Castellbisbal, que va néixer a principis de 2011 a rel que el Govern de la Generalitat anunciés per aquell mateix any la retallada d’un 10% en pressupostos del sistema sanitari català, ha encetat una campanya de recollida de signatures a change.org.

Publicitat

Segons dades del Departament, la retallada destinada a Salut va suposar, per Catalunya, el tancament de 17 serveis sanitaris, el trasllat de 24 centres i el tancament d’urgències nocturnes de 73; on en aquest darrer cas Castellbisbal n’és un exemple.

La petició al mitjà d’activisme online va dirigida al Conseller de Sanitat de la Generalitat, Boi Ruiz, i el missatge és clar: “restablir el servei de 24 hores del Centre d’Atenció Primària de Castellbisbal”, que el 15 de juliol del 2011 van tancar.

Publicitat

Per tal que la petició sigui vàlida s’han de reunir 10.000 signatures i, des de la Plataforma No al Tancament d’Urgències del CAP demanen ajuda als veïns i veïnes de Castellbisbal per tal de fer factible la iniciativa.

Publicat el 22 d’octubre de 2013 a les 14.00 per Cristina Muelas