La plataforma contra el tancament del CAP es reuneix amb dos diputats socialistes per analitzar l’atenció primària a Castellbisbal

Publicitat

Els diputats al Parlament de Catalunya pel PSC, Eva Candela López i Mario García, es van reunir el passat 21 de juliol amb la Plataforma No Tancament de les Urgències a Castellbisbal, acompanyats de membres de la formació socialista local.

La reunió, impulsada i organitzada pel PSC de Castellbisbal, es va centrar en els serveis d’atenció primària a Castellbisbal, en les mancances actuals i com els ha afectat les diferents retallades aplicades al sistema sanitari públic català.

Publicitat

Concretament, segons ha informat el PSC, la reunió ha servit per posar de manifest la falta de recursos per oferir un bon servei en àmbits com l’atenció continuada, la falta de seguiment a malalts crònics o la capacitat de poder fer diagnòstics preventius. També s’ha parlat sobre les consultes telemàtiques i les consegüents llistes d’espera.

En aquest sentit, des del PSC i tenint en compte l’ampliació del CAP que està en marxa, demanen que aquesta reforma vagi també acompanyada “d’una ampliació dels serveis amb especialitats diverses” i que es retornin les competències que com Àrea Bàsica de Salut els hi corresponen.

Amb tot, remarquen la feina que des de fa 10 anys fa la plataforma NO al Tancament del CAP de Castellbisbal per la lluita d’un CAP que respongui a les necessitats del municipi i per la millora de les condicions de treball dels professionals sanitaris que hi treballen.