La pandèmia torna a disparar-se a Castellbisbal amb gairebé 80 nous positius en una setmana

Castellbisbal torna a superar els 1.500 punts en l’índex de risc de rebrot segons les dades oficials recopil·lades per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El motiu són els 78 nous contagis detectats només la darrera setmana, que se sumen als 40 de la setmana anterior.

Publicitat

Aquest rebrot, paral·lel al que està patint la resta del país i a menys d’una setmana de les festes nadalenques, ha disparat diverses alarmes davant la facilitat de contagi de la nova variant òmicron i com aquesta pot generar casos greus fins i tot en aquelles persones vacunades.

De moment, i tot i que entre tots els centres educatius només hi ha dos grups d’alumnes confinats després d¡haver-se detectat 15 positius, totes les escoles han cancel·lat els tradicionals concerts i activitats de Nadal previstes per aquesta setmana. Centres com l’Institut Castellbisbal també han avançat un dia l’entrega de notes, evitant la jornada d’activitats socials com amics invisibles o pica-piques prevista per aquest dimecres. Altres centres com Les Vinyes han explicat que ja van descartar fa dos mesos organitzar concert de Nadal o activitats similars.

Publicitat

L’agenda del Cicle de Nadal organitzat per l’Ajuntament també s’està veient afectada i en línea amb la decisió de les escoles, el concert de l’Escola de Música es farà sense públic i s’enregistrarà per fer-lo arribar a les famílies. Finalment, els organitzadors han anul·at les representacions d’Els Pastorets previstes pels dies 29 i 30 de desembre.