La pandèmia incrementa un 15% el nombre de famílies que reben ajuda de Serveis Socials

El nombre de famílies de Castellbisbal a les que s’ajuda des de Serveis Socials ha augmentat un 15% des de l’inici de la pandèmia, segons ha fet públic avui l’ajuntament en una nota de premsa. Tot i que no s’han detallat els nombres absoluts, el consistori apunta durant l’any 2020 es van destinar 144.000 euros en ajudes, principalment en forma de suport alimentari i recursos per fer front al pagament de l’habitatge, la llum, el gas o l’aigua.

Publicitat

La xifra s’ha fet pública coincidint amb l’acord del Ple municipal per augmentar 180.000 euros més a la partida de subvencions d’urgència social, un tipus d’ajudes que la pandèmia de Covid-19 ha disparat i a la que es destinaran en total prop de 300.000 euros, augmentant un 160% els 112.000 euros previstos inicialment.

En aquest sentit, des de Serveis Socials també s’ha confirmat que es mantindrà de manera indefinida la flexibilitat dels criteris de concessió d’aquestes ajudes, que ha facilitat l’accés de moltes famílies que s’han trobat en una situació de necessitat sobrevinguda per la pandèmia. En total, durant el 2020, una 50 de famílies es van poder acollir a les ajudes gràcies a aquesta flexibilització, rebent un total de 50.000 euros segons les dades facilitades pel consistori.

Publicitat

Finalment, el Ple municipal també va aprovar modificacions menors del Reglament de Serveis Socials per incorporar alguns canvis com la revisió documental de les situacions de les persones que reben ajut de forma bimestral i l’establiment d’un màxim mensual per a l’ajut sobre el lloguer o l’hipoteca.