“La nostra major fortalesa és la nostra independència, coherència i honestedat”

Com va sorgir la idea de crear un col·lectiu de suport a la CUP a Castellbisbal?

Publicitat

La idea sorgeix de persones de Castellbisbal que van mostrar el seu interès per tal que la CUP pugui fer campanya a Castellbisbal i també amb l’ajuda de la CUP de Sant Cugat, Molins de Rei i Gràcia. A partir d’aquí, i amb molta precipitació, s’ha mirat de crear un grup de mínims per tal de transportar la veu de la CUP a la població de Castellbisbal.

Què n’espereu de les properes eleccions?

Publicitat

Esperem que la veu dels sense veu i de les diferents lluites socials del país arribin al Parlament. La CUP tindrà el suport suficient per poder obtenir alguns diputats al Parlament de Catalunya. Hem fet una campanya humil sense voler demanar crèdits bancaris, perquè no volem dependre d’ells. Partim dels pocs ingressos que tenim a nivell municipal i de diferents campanyes de suport. El més important és la xarxa de gent que ha sorgit de forma espontània a tot arreu, fet que ens dóna moltes esperances.

Com creieu que afectarà el resultat de les eleccions a Castellbisbal?

Creiem que Castellbisbal és un poble amb molta vitalitat, ja sigui per les penyes, les entitats o la cultura popular. El poble organitzat té coses a dir i esperem que les lluites -tant referents com les del tancament del CAP o la millora del transport públic, la desprogramació de l’abocador…- tinguin una veu per ser escoltades dins del Parlament.

Els diputats de la CUP tindran un peu al Parlament i un altre peu al carrer. Es crearà un òrgan de control popular obert als moviments socials que hi vulguin participar, per tal de fer propostes als nostres diputats i també fiscalitzar la seva feina. En aquest sentit, l’òrgan de control popular estarà obert a tots els castellbisbalencs que hi vulguin fer propostes.

Com heu participat en la campanya electoral?

Hem fet tres trobades del grup de suport i el proper dijous 22 de novembre a les 19:30 farem una xerrada a la sala parroquial a la Plaça de l’Església per explicar què és i què vol la CUP. També hem penjat la nostra cartelleria i pancartes arreu del poble.

Repartirem el nostre diari de campanya i programa electoral amb les propostes més importants a banda de participar com a apoderats durant el procés electoral.

Com creieu que ha rebut l’electorat de Castellbisbal les propostes del vostre partit?

Amb total sinceritat creiem que no disposem dels suficients mecanismes per palpar l’opinió de l’electorat de Castellbisbal. La campanya ha sigut molt precipitada i amb molts pocs mitjans. És evident que la millor prova serà el dia 25N

Coneixeu personalment el David Fernàndez, el vostre candidat? Quins són els seus punts forts?

Sí, és una persona implicada amb els moviments socials. S’ha implicat en causes antirepressives com la campanya per l’absolució dels 3 de Gràcia, denunciant els diferents casos de tortura, conegut per la seua faceta de periodista compromès a La Directa i mitjans de comunicació alternatius, la denúncia cap a la Brigada d’informació (amb el llibre “Cròniques del 6”), etc.

Els seus punts forts són que no és un polític professional, que pot parlar sense embuts, sense lligams amb els poders fàctics de l’estat (bancs, empresaris, grans mitjans de comunicació, etc.). Coneix el camp dels mitjans com a periodista i el carrer com persona implicada als moviments socials.

La nostra major fortalesa és la nostra independència, coherència i honestedat.

I els punts febles?

Els punts febles més evidents són la nostra inexperiència en unes eleccions autonòmiques i en la dinàmica parlamentària, la nostra joventut, la nostra manca de recursos (no hem demanat cap crèdit per no sentir-nos lligats als poders financers) i la impossibilitat de poder fer arribar el nostre missatge a través dels mitjans de comunicació. Alguns d’aquests punts febles creiem que es poden convertir en virtuts i alguns altres s’aniran millorant amb el temps.

 

Publicat el 21 de novembre de 2012 a les 14:00