La ministra Raquel Sánchez inaugura l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha inaugurat aquest matí l’enllaç que uneix l’A-2 i l’AP-7 a l’alçada de Castellbisbal i que a part de millorar la connexió entre el Vallés Occidental i el Baix Llobregat, ha de pacificar algunes de les vies locals i comarcals que passen pel terme municipal, absorvint part del trànsit.

Publicitat

L’acte, en el que també han participat la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha comptat amb la presència de la majoria d’alcaldes de la zona, entre ells l’alcaldesa accidental de Castellbisbal, Melani Solís.

Tot i la important presència institucional, l’únic discurs ha estat el de la ministra, que combinant el català i el castellà ha destacat que es tracta d’un enllaç “necessari” que connecta “dues comarques que són motors industrials de Catalunya” alhora que “pacificarà el nus del Llobregat, “absorvint transit que passava per carreteres locals, millorant la seguretat d’aquestes vies”.

Publicitat

Sánchez ha finalitzat el seu discurs senyalant que la finalització de les obres, iniciades el 2008, “certifica que el govern d’Espanya compleix amb Catalunya”, alhora que ha avançat els propers projectes del ministeri al Baix Llobregat i ha fet esment a la finalització dels peatges a la majoria de vies de Catalunya.

La construcció de l’enllaç, que ha durat 13 anys, ha costat finalment gairebé 88,2 milions d’euros i es calcula que hi circularan 40.000 vehicles cada dia, segons les dades facilitades pel ministeri.