La meitat dels comerços i serveis de Castellbisbal han rebut ajudes per l’impacte de l’estat d’alarma

Quan fa gairebé un any de la seva declaració, l’Ajuntament ha fet balanç de les ajudes concedides a comerços i serveis afectats per l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol amb l’objectiu de contenir l’avenç de la pandèmia de Covid-19.

Publicitat

Concretament, segons ha fet públic el consistori, 73 comerços locals han rebut alguna ajuda municipal, des dels 600 als 1.200 euros, sumant un total de 77.400 euros. Així, el 66% dels comerços que hi podien optar -entitats bancàries i empreses amb facturacions superiors als 600.000 euros estaven excloses-, s’hi han pogut acollir, el que representa gairebé el 50% del teixit comercial local.

Les ajudes depenien de l’impacte que l’estat d’alarma va tenir en l’activitat de cada comerç i servei. Aquells que van haver de tancar completament podien demanar fins a 1.200 euros i els que podien seguir oberts però la seva facturació va caure més de la meitat, en podien demanar 600.

Publicitat

La línea d’ajudes, oberta a la tardor, va haber d’allargar-se un mes amb unes condicions més accessibles per facilitar-hi l’accès a diversos establiments. Aquesta prórroga en el termini, segons l’Ajuntament, ha permés que s’hi acullin 19 comerços més, arribant així a la xifra de 73.

De cara a agilitzar futures convocatòries per ajudar els comerços afectats per les restriccions aprovades des de l’estiu, el Ple municipal de gener va aprovar unes bases que han de permetre preparar noves convocatòries més específiques i de forma més àgil.