La manca d’acords entre partits aplana el camí per a la reelecció de Joan Playà com a alcalde

Les sis formacions amb presència al Ple municipal han estat negociant des del passat 26 de Maig per intentar pactar qui serà l’alcalde o alcaldesa de Castellbisbal després del Ple d’investidura d’aquest dissabte. Tot i les intenses negociacions, que segons algunes formacions segueixen a día d’avui, pel que ha pogut saber 772.cat no s’ha aconseguit arribar a cap acord pel que cap candidat tindrà, a priori, majoria absoluta per ser proclamat alcalde.

Publicitat

Alternativa per Castellbisbal ha celebrat reunions amb totes les formacions però de moment no ha arribat a cap acord, segons han explicat el seu candidat a l’alcaldia, Joan Playà. Com a cap de llista de la força més votada, Playà seria automáticament reelegit alcalde en el cas que cap altre candidat conseguís els suports per sumar una majoria absoluta en el Ple d’investidura, pel que la manca d’acords per una majoria que no l’inclogui en facilita la reelecció.

Des del PSC, l’únic partit que podia liderar un govern que no inclogués Alternativa, expliquen s’han assegut a parlar amb tothom que ha volgut reunir-se amb ells, “sense vetar a ningú”. En aquestes reunions van rebre una proposta d’investidura d’un partit que eviten esmentar, però conclouen que “no volíem ser moneda de canvi per negociar res i que ens utilitzessin”. Dolors Conde apunta que l’assamblea del partit ha decidit finalment seguir a l’oposició, “oberts a tenir una entesa amb tots els grups”, especialment amb Alternativa i plantejant propostes en el cas que aquesta formació no tingui majoria “per acordar tot el que calgui pel bé de Castellbisbal”. En aquest sentit, augura una etapa “molt similar a la dels dos darrers anys” i avança que faran una “oposició responsable i constructiva” però també contundent “quan creiem que no es vetlla pels interessos de Castellbisbal”.

Publicitat

Preguntats sobre les negociacions, la resta de partits han estat més escuets. Esquerra ha explicat que encara no pot donar informació -al seu perfil d’Instagram, ERC ha publicat dues imatges informant que estan “mantenint converses amb diferents grups polítics”- i el líder de Ciutadans, José Antonio Douton, ha explicat que s’ha reunit per separat amb el PSC i Alternativa, “però sense arribar a cap acord”. Junts per Catalunya ha mantingut reunions “amb totes les formacions polítiques excepte Ciutadans” i a hores d’ara es troba a l’espera “d’una reunió amb els nostres associats per prendre les decisions definitives”. Finalment, la CUP apunta que “ens hem reunit amb tots els grups que ens ho han demanat” però afirmen no haver rebut “cap proposta de pacte prou seriosa ni d’entrada a govern prou concreta”, segons han explicat en un comunicat. En aquest sentit, avancen que votaran a la seva candidata i es preparen per fer “una oposició constructiva i atrevida”.

Author: Vicenç Moliné