La Llei d’Estabilitat Pressupostària frena l’augment del pressupost municipal

L'Ajuntament de Castellbisbal

L’Ajuntament de Castellbisbal

Publicitat
cooperativa-aagricola

El pressupost municipal per a l’any 2015, aprovat en el Ple Municipal de dilluns, suma una despesa prevista de 20.631.884 euros, 617.000 més que l’any anterior.

Aquest augment, però, s’ha vist limitat per la Llei d’Estabilitat Pressupostària aprovada pel govern espanyol l’abril de 2012 i que regula l’augment del pressupost a partir de la regla de despesa, un topall per evitar que els ajuntaments gastin més del que ingressen i que només es pot trencar un cop cada dos anys. Com l’any passat ja es va superar, l’augment del pressupost d’enguany s’ha vist extremadament limitat.

Publicitat
cooperativa-aagricola

“La regla esta pensada per a ajuntaments deficitaris però per nosaltres és com estar encadenat”, assegura el regidor d’Hisenda, David Vidal, que afegeix que arrel d’aquesta situació, “el criteri ha estat no augmentar el pressupost de 2014”.

En aquest sentit, apunta que gran part dels més de 600.000 euros que augmenta corresponen a subvencions, una partida que no computa com a despesa i que, per tant, permet fer inversions sense que aquestes facin que se superi la regla de despesa.

Els projectes que sortiran endavant amb subvencions són, per exemple, la renovació de l’enllumenat del carrer Major, que passarà a estar equipat amb bombetes LED, la climatització del Museu de la Pagesia o les actuacions d’aslfatat de carrers, que passaran a finançar-se en part amb subvencions destinades a inversió sostenible.

IMG_20141201_195117

El Ple Municipal de dilluns

Tot i això i com l’any passat, la partida que més augmenta és la de Serveis Socials. Després de superar el milió d’euros aquest any, el vinent comptarà amb 127.000 euros més fins a sumar 1.135.000 euros aproximadament. Des de l’equip de govern es va recalcar durant el Ple que aquesta és la principal prioritat, tenint en compte que més de 3.000 castellbisbalencs han hagut de recòrrer al departament de Serveis Socials de gener a octubre de 2014.

Les altres partides que augmenten són la de Cultura, especialment gràcies a subvencions com la del Museu de la Pagesia, i la de Serveis, que inclourà l’amortització dels contenidors nous, la creació de noves freqüències de pas per a la línia 2 de bus, i la instal·lació de les noves bombetes LED al Carrer Major.

A l’altra cara de la moneda hi ha la resta de regidories que, o bé congelen el seu pressupost o el disminueixen. Aquest és el cas d’Esports, que ha previst una despesa de manteniment inferior per a l’any vinent pel fet que durant el 2015 es va renovar part de la maquinària de l’Illa Esportiva.

El pressupost municipal es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

Publicat el 5 de desembre de 2014 a les 08:00 per Vicenç Moliné

Etiquetes
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top