La iniciativa Bossa Solidària Castellbisbal ha repartit ja més de 1.400 bates de plàstic

Publicitat

El projecte Bossa Solidària Castellbisbal, que va començar el passat 2 d’abril,  ja ha repartit més de 1.400 bates de plàstic per a personal sanitari davant la falta d’equips de protecció individual (EPIs) tant a hospitals com a centres d’atenció primària i residencies.

Davant aquesta necessitat, la dissenyadora de moda Eva Martínez, conjuntament amb la periodista Irene Aguilar, van decidir engegar el projecte Bossa Solidària començant per elaborar un vídeo explicatiu amb tot el procés d’elaboració. En aquest sentit, per fabricar-les no són necessaris coneixements de confecció, només cal disposar del material: bosses de plàstic, tisores i precinte.

Publicitat

En resposta a la campanya, se’ls hi van sumar voluntaris i voluntàries fins a arribar a la dotzena de persones entre les quals es trobaven persones amb màquines de cosir. Amb aquest nou avantatge van decidir substituir el precinte de les mànigues per la costura i així fer-les més resistents.

En el vídeo que van fer es pot veure tot el procés d’elaboració i la cadena de muntatge que es duu a terme des de cada llar, per poder realitzar totes les comandes. En primer lloc es donen instruccions de com es fa la forma de la bata, les mànigues i la col·locació del cinturó i els cordons que la subjecten. A continuació, es tracta de cosir cadascuna de les mànigues per després incorporar-les al cos de les bates.

Tanmateix, la iniciativa ha comptat amb el suport de l’Ajuntament qui ha col·laborat amb la subvenció de part del material necessari per a la seva confecció.

Gràcies a aquesta iniciativa, ja s’han repartit més de 1.400 bates a bona part del Consorci Sanitari de Terrassa. Des del CAP Joan Planes, L’hospital de Martorell, el CAP Constitució de Sant Andreu de la Barca i les residències de Gent Gran de Rubí, Can Serra i Can Sunyer.

A banda d’això, l’equip segueix treballant per poder repartir material a tots els centres i residències sanitàries que ho puguin necessitar.

Font: Ajuntament de Castellbisbal

 

  Share:

Author: Elisabet Porcuna