El mapa de la Generalitat per seguir l’evolució de la pandèmia per zones dóna una dada incorrecta per Castellbisbal

Publicitat

El  mapa interactiu per seguir l’impacte de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya elaborat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya mostra que a l’Àrea Bàsica de Salut de Castellbisbal hi ha 52 casos confirmats de coronavirus, dada que en una primera versió d’aquesta notícia hem publicat com a corresponent a Castellbisbal. Tot i això, segons han indicat des de l’Ajuntament, la xifra és incorrecta doncs malgrat que al mapa apareixen com zones independents, la base de dades de la Generalitat encara no ha separat les dades de Castellbisbal de l’Àrea Bàsica de Salut de Rubí II, de la que Castellbisbal es va separar ja fa cinc anys.

Així, aquesta xifra, que segons el mapa ja ha augmentat a 55, engloba els casos de Castellbisbal -exceptuant Can Santeugini, Costablanca i Can Nicolau de Dalt- i els de l’àrea de Rubí II i no reflecteix la realitat de Castellbisbal, on l’últim recompte oficial fet públic dijous situava el nombre de contagis en sis casos.

Publicitat

El mapa, que mostra les dades de positius ordenats per àreas bàsiques de salut, mostra que la taxa de contagi a Castellbisbal i Rubí és similar a la dels municipis de l’entorn, lluny de la d’alguns focus de contagi com Igualada o determinats barris de Barcelona.

La xifra del mapa elaborat per la Generalitat, però, no inclou els contagis de Can Santeugini, Costablanca i Can Nicolau de Dalt, que pertànyen a l’Àrea Bàsica de Salut de Martorell, que també inclou el nucli urbà d’aquest municipi i en la que hi ha 39 contagiats.

Author: Vicenç Moliné