La Generalitat tancarà les línies d’infantil i primària de Les Vinyes, que serà un Institut

Les Vinyes deixaran de ser un Institut-Escola
Les Vinyes deixaran de ser un Institut-Escola

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha decidit tancar les línies d’Educació Infantil i Primària de l’Institut-Escola Les Vinyes amb l’objectiu de convertir-lo en un institut únicament amb alumnes d’entre 12 i 16 anys.

Publicitat

La decisió s’ha comunicat avui mateix a les famílies amb alumnes al centre a través d’una carta on s’indica que el curs vinent no hi haurà cap línia de P3 al centre i que “la intenció és no admetre més alumnat d’aquest nivell”.

Tot i això, s’especifica que segons el comunicat del Director General de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Lluís Baulenas, tots els alumnes que actualment estan inscrits a Les Vinyes hi “podran seguir la seva escolarització fins acabar l’ESO, als 16 anys”.

Publicitat

Així, quan els alumnes que actualment cursen P3 arribin a la ESO, el curs 2022/2023, es tancaran definitivament les línies de Primària i Les Vinyes es convertirà en un Institut.

Segons s’especifica a la carta, la decisió s’ha adoptat “degut a la baixa natalitat registrada al municipi”, que suposarà que el curs 2015/2016 comencin P3 un total de 117 infants a repartir entre quatre centres amb dues línies cada un.

L’Alcaldesa, Dolors Conde, ha lamentat la decisió de la Generalitat i ha assegurat que l’Ajuntament estarà al costat de les famílies i els professors del centre, convocats a una reunió aquesta mateixa tarda. Segons ha explicat, des de Serveis Territorials li han assegurat que la decisió no s’ha adoptat per motius econòmics sinó demogràfics, com s’explica a la carta.

La decisió suposa un dur revés per a l’estratègia impulsada per l’Ajuntament i el Consell Escolar Municipal amb l’objectiu de mantenir obertes totes les línies a tots els centres, mitjançant la petició d’una Zona Única. Aquesta proposta, a part de ser traslladada a Serveis Territorials, va rebre el suport de tots els partits el darrer Ple Municipal.

Tot i aquesta unanimitat, el tema d’un possible tancament de Les Vinyes ja va ser objecte d’un dur debat al darrer Ple, on PSC i Alternativa per Castellbisbal es van retreure mutuament la planificació i construcció del centre. En aquest debat, l’Alcaldesa i regidora d’Ensenyament, Dolors Conde, va assegurar que no es tancaria de forma completa cap dels quatre centres amb classes de primària que hi ha al poble però va contemplar la possibilitat que la Generalitat decidís reconvertir Les Vinyes en un institut, solució que finalment s’ha adoptat.

Publicat el 13 de novembre de 2013 a les 16:45 per Vicenç Moliné