La Generalitat relaxa les mesures contra la Covid-19 i permet reobrir algunes extraescolars

Els alumnes de secundària encara no poden reprendre les activitats extraescolars de forma presencial

La Generalitat de Catalunya ha decidit donar una passa més en la desescalada de les mesures imposades després de les festes nadalenques amb l’objectiu d’aturar la propagació de la Covid-19 i des d’aquesta setmana permet reobrir activitats extraescolars, esportives i lleure educatiu per als infants d’educació infantil i primària.

Publicitat

A Castellbisbal, això significarà que els centres educatius que imparteixen classes de reforç o extraescolars d’anglès poden recuperar les classes presencials per als alumnes de fins a 12 anys.

Tots els centres privats consultats per 772.cat, La Potaroja, Educa’t, Kids&Us i el Centre d’Anglès Castellbisbal expliquen que han représ les classes presencials per als grups permesos i coincideixen en que el canvi en les normes és una bona notícia però lamenten que es limiti als alumnes d’infantil i primària. “No poder fer classes presencials amb els alumnes d’ESO no té sentit”, apunta Jordi Llop, del Centre d’Anglès Castellbisbal, a qui es suma Andrea Vaquerizo, de Kids&Us, afegint que “els alumnes de secundària també tenen en alguns casos necessitats especials, i per tant, també necessiten la presencialitat”.

Publicitat

Montse Tomás, d’Educa’t, considera que “la nostra activitat és imprescindible tant per als alumnes amb dificultats acadèmiques, com per als més avançats que busquen complementar els seus coneixements”. Tant ella com Vaquerizo insisteixen en que se’ls hauria de considerar una activitat “essencial” i demanen poder obrir presencialment per a tots els grups.

En aquest sentit, des de Kids&Us i el Centre d’Anglès Castellbisbal es pregunten per què se’ls tracta diferent que els centres públics. Aquesta “incoherència”, segons Vaquerizo, consideren que és injusta doncs com apunta Llop, malgrat complor “totes les normes de prevenció”, se’ls segueixi senyalant com un focus de contagis.

La Generalitat s’ha compromés a revisar de nou a finals d’aquesta setmana les mesures en funció de l’evolució de la pandèmia, moment en el que es podrien reobrir les activitats extraescolars per a tots els grups d’edat.