La Generalitat fa marxa enrere en la decisió de tancar l’escola de Les Vinyes

El Consell Escolar celebrat aquesta tarda
El Consell Escolar celebrat aquesta tarda

El Director de Serveis Territorials del Vallés Occidental, Lluís Baulenas, ha fet marxa enrere i ha donat un any de marge a la comunitat educativa de Castellbisbal per proposar una solució a la caigua de la natalitat que no impliqui el tancament de les línies d’Infantil i Primària de l’Institut-Escola Les Vinyes, la primera idea del representant del Departament d’Enseyament de la Generalitat.

Publicitat

La prórroga ha estat el resultat del Consell Escolar celebrat aquesta tarda a la Sala d’Actes de l’Ajuntament amb la presència de representants de tota la comunitat educativa, membres de l’equip de govern i el mateix Baulenas.

L’alt funcionari, amb el que la plataforma Fem Créixer Les Vinyes va demanar una reunió per aturar el tancament de l’escola, ha negat que la decisió tingui una motivació econòmica i ha reiterat la necessitat de trobar una solució al problema de la caiguda de la natalitat. Així mateix, ha insistit en la necessitat de fer-ho en consens amb tots els actors implicats i “començant des de zero”.

Publicitat

A la reunió també s’hi ha acordat crear una comissió amb els col·lectius representats al Consell Escolar per donar forma a una proposta que eviti el tancament de les línies d’Infantil i Primària de Les Vinyes al mateix temps que solucioni la caiguda de la natalitat.

L’alcaldesa i regidora d’Educació, Dolors Conde, i la directora de l’IE Les Vinyes, Rosa Sardà s’ha mostrat satisfetes però prudents davant el resultat de la reunió i ambdúes han insistit en la necessitat de seguir treballant per mantenir el projecte educatiu de l’Institut-Escola.

Publicat el 10 de desembre de 2013 a les 21:00 per Vicenç Moliné