La Generalitat dóna una de les dues autoritzacions pendents per l’abocador de Can Balasc

Els terrenys de Can Serrafossa, amb el projecte d’abocador de Can Balasch al fons

L’abocador de Can Balasc és més a prop de començar a funcionar després que la Ponència Ambiental, un òrgan col·legiat adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, aprovés el passat 19 de desembre l’autorització ambiental a l’empresa Arrins, SL, promotora de l’abocador. L’autorització, de moment provisional, era un dels dos tràmits que falten a l’empresa per poder posar en marxa l’abocador.

Publicitat

La decisió de l’organisme de la Generalitat s’ha comunicat a l’Ajuntament de Rubí, al que s’han denegat totes les al·legacions presentades, i a l’associació Rubí Sense Abocadors, als que també han denegat part de les al·legacions presentades, segons informa RubíTV.

Ara només falta que l’Ajuntament de Rubí acabi de tramitar la llicència urbanística per que Arrins SL pugui posar en marxa l’abocador, que es troba al límit del terme municipal de Rubí amb Castellbisbal, a 900 metres de l’urbanització de Can Campanyà.

Publicitat

La Plataforma Rubí Sense Abocadors, que ha liderat la resposta veïnal al projecte d’abocador, s’ha reactivat les darreres setmanes arrel de la decisió de la Generalitat i prepara accions per aturar el projecte.