La Generalitat descarta finalment construir un hospital públic per l’àrea de Castellbisbal, Sant Cugat i Rubí

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Font: Generalitat de Catalunya

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que la construcció d’un hospital a Rubí per donar cobertura a aquesta población així com les de Castellbisbal i Sant Cugat, no forma part de la planificació del govern català. El projecte de l’Hospital Vicente Ferrer, un dispositiu que havia de donar cobertura a més de 200.000 persones “haurà d’esperar, les necessitats són moltes, però els recursos són limitats”, ha assenyalat el conseller durant l’acte d’inauguració del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Rubí.

Publicitat

La construcció d’un hospital públic, que es va arribar a adjudicar i es va aturar poc abans de l’inici de les obres en el context de la crisi financera i del deute l’any 2010, ha estat des de fa gairebé 20 anys una demanda constant especialmente de l’ajuntament de Rubí.

A més, la possibilitat d’aquirir i transformar l’Hospital General de Catalunya, de propietat privada, en l’hospital de referència de proximitat per Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat, plantejada per l’anterior govern de la Generalitat, tampoc existeix. El conseller assenyala que “va ser una opció real, però ara ja no ho és”.

Publicitat

En paral·lel, el Ministeri de Sanitat ha informat que aquests dies s’han distribuït 6.241 tractaments Paxlovid, l’antiviral contra la Covid-19 de la farmacèutica Pfizer, entre els quals 374 s’ha lliurat a Castellbisbal. És un medicament autoritzat per la Comissió Europea, i té una eficàcia del 89% en la reducció del risc d’hospitalització o mort.


  Share: